Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sta je voor de aanschaf van een nieuwe smartphone, dan kan de refurbished iPhone X weleens een hele goede optie zijn. De iPhone X is namelijk één van de nieuwere Apple smartphones (op de markt gekomen in 2017), en in refurbished conditie is deze nu voor een zeer vriendelijke prijs aan te schaffen. In dit artikel geven we informatie en uitleg over refurbished iPhones, in het bijzonder voor wat betreft de iPhone X.

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Al flink wat jaren is er een markt voor refurbished devices. Refurbished wil zeggen ‘gereviseerd’. Een refurbished smartphone is per definitie een smartphone die al één of meerdere eigenaren heeft gehad, en is dus ook per definitie tweedehands / gebruikt. Echter is de smartphone opgeknapt (in de fabriek of door een telecomaanbieder) en de werking weer als nieuw, een groot pluspunt dus! Niet of niet goed werkende onderdelen zijn tijdens het herstel/opknapproces vervangen door nieuwe onderdelen. Een refurbished toestel hoeft dus niet onder te doen voor een nieuwe smartphone.

Refurbished Android smartphones v.s. refurbished iPhones:

Opvallend is de relatief beperkte markt voor refurbished Android smartphones. Alleen van Samsung is er aanbod, en de keuze qua modellen is doorgaans erg beperkt. De markt voor refurbished iPhones is echter veel groter. Zo kun je onder andere kiezen uit de volgende 10 modellen:

Voor elk wat wils dus. Sommige partijen bieden ook de nieuwere iPhone XS, XS Max en XR al aan in refurbished staat.

Het prijsvoordeel:

Bekend is dat een iPhone een relatief prijzige smartphone is, in vergelijking met de meeste Android gebaseerde smartphone merken. Wil je toch een iPhone in je bezit krijgen, maar niet te veel betalen? Dan is de prijs een reden om een refurbished iPhone te kiezen boven een geheel nieuw exemplaar. Het prijsvoordeel kan oplopen tot wel 30 a 40%, en in de meeste gevallen is een refurbished iPhone zeker 10 tot 20% goedkoper dan een nieuw iPhone toestel.

Nauwelijks verschil met een nieuwe iPhone:

Omdat een refurbished toestel is opgeknapt en is gecontroleerd op werking, voordat het op de markt wordt aangeboden, is er qua werking geen verschil met een nieuw toestel. De buitenkant kan wel verschillen. Er zijn A-grade, B-grade en C-grade toestellen, waarmee de gebruikerssporen aan de buitenkant van een refurbished iPhone worden aangeduid. Andere aanbieders hanteren een sterrensysteem, en maken onderscheid in 3, 4 en 5 sterren toestellen. Des te meer gebruikssporen des te lager de prijs, en omgekeerd. Het is goed om hierop te letten als je je op de aankoop van een refurbished smartphone richt.

Refurbished iPhone X; relatief nieuw en voor een leuke prijs te krijgen

Wil je gaan voor een vrij nieuw refurbished iPhone model? Dan zijn de iPhones 8, 8 Plus en X waarschijnlijk de betere opties, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de 5S en de 6 serie iPhones, die inmiddels al weer redelijk oud zijn. Met name de refurbished iPhone X is interessant, want een 64GB variant is (bij Telefoondiscounter.nl dan) al te krijgen vanaf 629 euro en een 256GB variant al vanaf 663 euro (peildatum: 19 september 2019). Dit is één van de grootste Nederlandse spelers op het gebied van refurbished iPhones, en bovendien één van de goedkoopste aanbieders. Dat een iPhone X in refurbished conditie een goede keuze is qua prijs dat blijkt wel, want de goedkoopste iPhone X in nieuwe staat is op dit moment (19 september 2019) 899 euro. Kies je voor de refurbished conditie, dan levert je dit maar liefst een kleine 300 euro op, een behoorlijk voordeel dus!

De iPhone X (in refurbished conditie) is ook een goede keuze als je een smartphone wil hebben die volledig uit beeldscherm bestaat (en geen randen heeft). De X heeft ook een OLED scherm, dat energiezuiniger is en dat een scherper beeld geeft. Verder mist de homeknop op de iPhone X, in plaats daarvan werkt deze op Face ID (gezichtsherkenning). Daardoor is fraude met deze telefoon nagenoeg onmogelijk. Ook dat is een pluspunt van de X.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer