Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de Apple CarPlay is dat gedoe met een rondslingerende iPhone en niet werkende navigatie verleden tijd. Misschien gebruik je al een telefoonhouder in de auto of misschien leg je je iPhone nog gewoon op het dashboard. Dan herken je je vast in de frustratie van het navigeren. Steeds wanneer er een afslag komt, staat het volume te zacht of verplaatst je iPhone zich naar een donkere hoek ergens in de auto, omdat je te hard door de bocht rijdt. Weg is de navigatie. Je doet nog een onhandige poging om je iPhone te vinden en de navigatie weer te installeren, maar het wil niet baten. Gelukkig is daar een oplossing voor: de Apple CarPlay. Hier lees je welke voordelen de Apple CarPlay biedt.

Veiligheid

De situatie hierboven is natuurlijk niet ideaal en al helemaal niet veilig. Eigenlijk is het zelfs gevaarlijk om je iPhone los in de auto te bewaren. De Apple CarPlay voorkomt dit probleem. Met de Apple CarPlay gebruik je je iPhone namelijk op een slimme en veilige manier, zodat je je aandacht op de weg kunt houden. Wanneer je je iPhone verbindt met de Apple CarPlay heb je namelijk in één oogopslag toegang tot onder andere navigatie, telefoongesprekken en muziek. Hierdoor hoef je dus niet meer op zoek te gaan naar het juiste icoontje tussen alle verschillende tabbladen terwijl je op de weg probeert te letten. Dat geeft een hoop rust en overzicht, waardoor je veiliger op weg bent. Met een beetje geluk bespaar je hierdoor ook kosten op de verzekering van je auto.

Siri

Een ander voordeel van de Apple CarPlay is het gebruik van stemassistent Siri. Met Siri hoef je alleen maar hardop uit te spreken wat je op je iPhone wil doen en Siri regelt het voor je. Met de Apple CarPlay kun je alle handelingen dus niet alleen handsfree uitvoeren, maar ook eyefree. Je kunt Siri niet alleen vragen om je schoonmoeder te bellen, maar ook om haar een bericht te sturen als je geen zin hebt om te bellen. Je dicteert het bericht dan mondeling, terwijl Siri met je mee schrijft. Dat scheelt je dus veel WhatsApp-tijd.

Muziek

Verder biedt Apple CarPlay moeiteloos toegang tot je favoriete afspeellijsten. Wel zo fijn, want muziek is tegenwoordig een noodzakelijk goed in de auto. Met de Apple CarPlay stream je je muziek gemakkelijk via onder andere Apple Music en Spotify. Ook podcasts of luisterboeken zijn geen probleem. Staat het huidige nummer je niet aan? Dan skip je deze gewoon door Siri erop aan te spreken. Met jouw favoriete audio voorraad binnen handbereik vliegt de file aan je voorbij.

Overbodige luxe

Veiligheid, muziek en Siri zijn natuurlijk geen overbodige luxe in de auto, maar Apple zou Apple niet zijn als er ook nog wat niet-essentiële snufjes aan worden toegevoegd. Zo kun je met de Apple CarPlay bijvoorbeeld ook de HomeKit accessoires bedienen. Hiermee zet je vanuit de auto thuis de verwarming alvast aan, zorg je voor wat sfeerverlichting en haal je de deur van het slot. Met de Apple CarPlay zorg je dus ook voor een warm welkom thuis.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer