Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op dagen zoals Koningsdag ben je net als ik vast vaak mensen kwijt. Even snel naar het toilet en opeens is iedereen kwijt. Of dat denk je tenminste. Je bent alleen even vergeten waar de rest van de groep staat. Whatsapp heeft de oplossing voor mensen die elkaar kwijt zijn of gewoon uit nieuwsgierigheid willen weten waar de ander uithangt. Deel je live locatie met je whatsapp-contacten!

Natuurlijk zijn er apps zoals Zoek mijn Vrienden van Apple of via Facebook messenger, maar de meeste mensen gebruiken nog steeds Whatsapp om berichten te sturen en om meestal vrij ingewikkeld uit te leggen bij welke derde boom links zij staan. Het delen van je locatie is in Whatsapp tijdelijk en je kan zelf kiezen hoelang je je locatie wilt delen.

Hoe deel je je live locatie?

  • open Whatsapp
  • open de chat met de persoon of personen die je nodig hebt
  • klik op de plus
  • navigeer naar locatie
  • klik onder de kaart op ‘Deel live locatie’
  • kies de gewenste tijd
  • verzend de locatie

Nu wordt je locatie gedeeld in de (groeps)chat die jij hebt gekozen. In andere chats kunnen mensen dus niet zien waar je je bevindt. Het is ook mogelijk om eerder te stoppen met het delen van de locatie. Dit kan door op de live locatie te klikken. De ontvanger kan op de kaart zien waar jij je bevindt en waar de ontvanger zich bevindt. Op die manier weet je precies hoe ver je van je vrienden af staat.

Privacy

Whatsapp geeft aan dat zij de locatie vergrendeld versturen en dat deze gegevens niet opgeslagen worden. Whatsapp heeft overigens alleen toegang tot je live locatie wanneer je in de instellingen Whatsapp toestemming hebt gegeven om locatiegegevens te gebruiken. Hiervoor heeft Whatsapp niet alleen toestemming nodig wanneer je de app gebruikt, maar ook op de achtergrond. Hiervoor moeten de privacy-instellingen op ‘altijd’ staan bij de locatievoorziening bij Whatsapp. 

Het delen van je locatie is overigens niet nieuw. Het was in eerdere versies van Whatsapp al mogelijk om een locatie te delen, alleen de gegevens werden niet bijgewerkt en de gebruiker werd niet live gevolgd.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.