Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Na de bekendmaking van iOS 10, macOS en watchOS 3 op het WWDC zijn er diverse mogelijkheden onthuld. Apples Differential Privacy is een van deze nieuwe features op het gebied van veiligheid. Dit doet het en zo werkt het.

Apple Differential Privacy in iOS 10

Apple heeft tijdens het WWDC deze beveiligingsoptie wereldkundig gemaakt. Ook al bestaat het al wat jaartjes toch vond Apple het belangrijk om de nadruk hierop te leggen tijdens de presentatie. De laatste paar maanden heeft Apple al vaker de nadruk gelegd op de beveiliging van de iDevices als nooit tevoren.

Differential Privacy zorgt ervoor dat toestelgegevens op je eigen iPhone of iPad worden bewaard in plaats van op de servers van Apple zelf. Dit zou een reactie van Apple kunnen zijn naar de FBI die de laatste maanden flink druk hebben gezet op de privacy. Overigens zullen niet alle gegevens op je iDevice bewaard worden. Daar is jouw iPhone of iPad simpelweg te klein voor. Daarom zullen de gegevens versleuteld worden door Differential Privacy om vervolgens naar de Apple servers gestuurd te worden.

De methode die Apple met Differential Privacy gebruikt is van complexe aard. Diverse algoritmes komen er aan te pas om de gigantische hoeveelheid gegevens te versleutelen. De belangrijke gegevens zullen tussen minder belangrijke verstuurd worden om zo een chaos te creëren van gegevens voor eventuele hackers. Hierdoor zal het voor toekomstige hackers heel lastig worden om de juiste gegevens te vinden. Alle toestellen die iOS 10 gebruiken zullen van deze techniek gebruik maken.

Lees ook: 7 tips om je iPhone/iPad optimaal te beveiligen

differential privacy ios 10

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dit doet Apple met Differential Privacy data

Apple zal met Differential Privacy data verzamelen over het gebruik van Spotlight, het toetsenbord en bijvoorbeeld Notities. Apple zal alle gegevens opslaan en versleuteld naar zijn servers opsturen. Daar zal de enorme hoeveelheid data onderzocht worden door medewerkers van Apple. Op basis van deze data kunnen er nieuwe algoritmes en aanpassingen gedaan worden. Door deze ‘big data’ kan Apple bijvoorbeeld nieuwe woorden toevoegen in het woordenboek, knoppen veranderen en de gebruiksvriendelijkheid van het toetsenbord verbeteren.

Dus naast het verhogen van de veiligheid, gaat Differential Privacy ook voor de nodige verbeteringen zorgen. Mocht de FBI in de toekomst toch om bepaalde gegevens vragen van indivuele personen dan zal Apple opnieuw de overheid moeten teleurstellen. De Differential Privacy wordt in een grote datastroom verzameld en is niet individueel te onderscheiden van elkaar dat kan herleiden naar een bepaald toestel/persoon.

Lees ook: iOS 10: tap om emoji's te plaatsen

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer