Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een iPhone 11 kopen, waar moet je rekening mee houden? In ieder geval is dit de best verkochte smartphone van 2020 is. Op zich niet zo vreemd want dit toestel heeft zeer goede specificaties. Toch zijn er natuurlijk altijd wel dingen waar je op moet letten, want misschien past een andere iPhone beter bij jou.

Informatie over de iPhone 11

De Apple iPhone 11 is sinds september 2019 verkrijgbaar. Er ontstond in het laatste kwartaal van 2019 een grote run op dit toestel. Maar ook in 2020 blijkt dat dit het best verkochte toestel wereldwijd is. In het eerste kwartaal van 2020 weet de iPhone 11 de verkoopcijfers van de populaire Samsung Galaxy A51 en Xiaomi Redmi Note 8 ver te overtreffen. Terwijl die twee ook zeer populair zijn.

Van plan om de iPhone 11 te kopen? Bekijk hieronder wat je allemaal van deze Apple smartphone kunt verwachten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Schermgrootte en behuizing iPhone 11

De iPhone 11 heeft een schermgrootte die precies tussen de iPhone XS en de iPhone XS Max ligt. Dit toestel heeft namelijk een schermgrootte van 6,1 inch. Hij is randloos maar heeft aan de bovenkant wel een inkeping voor de camera.

Apple heeft weer alles uit de kast getrokken om hier een uitstekende smartphone van te maken. Dit toestel heeft een aluminium frame uit de 7000 series, dat voor een hoge kwaliteit staat. Het toestel is dan ook volledig stof- aan waterdicht. Je kunt er gerust een duik mee in het water maken want hij kan tot 2 m diepte gedurende 30 minuten onder water.

Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde vind je beschermend Gorilla glas. Dit glas is krasbestendig en kan ook uitstekend tegen een stootje. Mocht je het toestel laten vallen dan zul je niet snel een barst aantreffen.

iPhone 11 kopen: het besturingssysteem

Met de iPhone 11 maak je gebruik van besturingssysteem iOS 13 (standaard). Bij aankoop van je toestel is dit direct upgradeble naar de nieuwste versie.

Apple iPhone 11 processor

Direct door naar de processor van deze smartphone. Hij wordt aangedreven door een Apple 13 Bionic chip met vier GB ram geheugen. Wat je daarmee kan? De Hexa core processor is ontzettend snel. Je merkt het echt niet wanneer je verschillende apps open hebt staan. Ook gamen of streamen is geen enkel probleem voor deze krachtige processor. Het werkgeheugen is niet zo heel groot, hier lijkt de processor echter niet zoveel last van te hebben.

Het werkgeheugen is overigens niet hetzelfde als het opslaggeheugen. Voor het opslaan van media of andere zaken is er 64 GB, 128 GB of 256 GB beschikbaar. Apple smartphones zijn nog steeds niet uitbreidbaar met een SD-kaart of een ander soort kaartje. Je moet het dus met het interne geheugen doen.

Hoe zit het met de camera’s?

Wanneer je kijkt naar smartphones met de beste camera dan zitten iPhones hier niet altijd tussen. Het zijn vooral Samsung en Huawei die veel aandacht aan smartphone camera’s besteden. Heeft Apple met de iPhone 11 wel zijn best gedaan?

Ja hoor, aan de achterkant vind je een dual camera waarbij de lenzen een resolutie van 12 MP hebben. De selfiecamera heeft ook twee lenzen waaronder een 12 MP lens en een SL 3D dieptesensor. Natuurlijk is deze camera niet te vergelijken met eentje van Huawei of Samsung uit de hogere klasse, maar het is in ieder geval niet verkeerd.

iPhone 11 kopen: dit mag het kosten

Wat moet die iPhone 11 nu kosten? Wanneer je het toestel inclusief abonnement afsluit dan ben je vaak wat voordeliger uit. Je betaalt namelijk de iPhone in maandelijkse termijnen terug, dit wordt gewoon bij je abonnement getrokken. Bovendien geven providers op dit soort abonnementen ook nog eens korting.

Als los toestel is de iPhone 11 verkrijgbaar voor een prijs variërend van € 750 tot € 950. De prijs is afhankelijk van de gekozen opslagruimte maar verschilt natuurlijk ook per aanbieder. Verwar de iPhone 11 niet met zijn grotere broers, de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer