Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Naast de geruchten over zelfrijdende auto’s, de nieuwe iPhone en Augmented Reality blijft Apple op zoek naar nieuwe technologieën. Maar dat Apple satelliet experts zou aannemen had niemand echt verwacht. 

Apple focust op de ruimte en satellieten

Apple lijkt zich dus ook te richten op het heelal en alles wat daar rondzweeft. Drie experts, voorheen topmannen bij Google’s satelliet project, moeten de leiding gaan nemen om de mogelijkheden te ontdekken. Wat deze satelliet experts précies gaan doen is nog onduidelijk. Apple heeft vooralsnog geen commentaar gegeven op dit ‘geheime’ project alsmede de drie experts Fenwick, Trela en Duffy. Wat we wel weten is dat satellieten op dit moment gebruikt worden voor communicatie en het verzamelen van afbeeldingen.

Lees ook: Apple werkt aan oplossingen voor diabetespatiënten

Apple satellieten

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Samenwerking Apple en Boeing

Als we verder graven in de relatie tussen Apple en de ruimte komen we opvallende dingen tegen. Apple schijnt vorig jaar met Boeing te hebben overlegd om breedbandverbindingen aan te leggen tussen duizenden satellieten. Hierbij zou Apple zijn benaderd om men wilde investeren in dit gigantische project van Boeing. Geruchten zeggen dat ze dit destijds inderdaad hebben gedaan. 

Apple zal ook met een schuin oog kijken naar de mogelijkheden die satellieten op langere termijn kunnen bieden. Naast het leveren van een betere (internet)verbinding, waaronder mensen die in afgelegen gebieden wonen, zullen satellieten kunnen zorgen voor betere navigatie in de kaarten app. 

De tijd zal uitwijzen wat Apple van plan is met deze topmannen van Google en de satellietplannen. Zodra wij iets weten houden wij jullie natuurlijk direct op de hoogte!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.