Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Nachtmodus oftewel Night Shift is de stand dat het blauwe licht van je iPhone verminderd wordt. Dit is goed voor je nachtrust en ideaal tijdens het surfen op je iPhone als je in bed ligt. Weet jij waarom minder blauw licht goed voor je is en hoe je dit automatisch instelt?

Sinds iOS 9.3 bestaat Night Shift. Wanneer je de nachtmodus activeert wordt je scherm automatisch minder blauw en dit is beter voor je ogen.

Tip: Losse iPhone toestellen op prijs vergelijken

Blauw licht

Tegenwoordig door alle tv-schermen, laptops, iPads en natuurlijk iPhones krijg je veel te maken met blauw licht. Door jezelf bloot te stellen aan blauw licht vlak voor je wilt gaan slapen, onderdruk je de aanmaak van melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat je moe wordt en kunt gaan slapen. Voor het digitale tijdperk met alle LED-schermen hadden we alleen de zonlicht waar blauw licht in voor kwam. Nu houden we onze hersenen en biologische klok voor de gek door als het donker wordt nog steeds op onze iPhone te kijken. Hierdoor raken je hersenen in de war en komt de melatonine aanmaak dus niet op gang en kan het voor komen dat je niet goed in slaap kunt vallen.

Hoe stel je je iPhone in?

Natuurlijk is Apple al een aantal jaar geleden gekomen met een oplossing om het blauwe licht te onderdrukken. Hierdoor kun je dus nog wel even in bed Facebook en Instagram bekijken zonder dat het je hersenen te veel beïnvloed. Deze stand heet dus ‘Night Shift’, oftewel nachtmodus.

  • Ga naar instellingen
  • Navigeer naar ‘Beeldscherm en helderheid’
  • Stel Night Shift in als dagelijkse planning
  • Of stel Night Shift handmatig in tot zonsopgang

Na het instellen is het ook mogelijk om het scherm warmer of minder warm te maken. Wanneer het op warmer staat dan is het scherm tijdens Night Shift behoorlijk oranje/geel. Dit is eerst enorm wennen, maar uiteindelijk kijkt het ’s avonds en ’s nachts wel ontzettend prettig.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer