Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De zomer komt steeds dichterbij. Het blijft elke avond langer licht. Het wordt dus weer de perfecte tijd om ’s avonds een rondje hard te lopen. Heb je geen idee hoe je moet beginnen of wil je al jouw runs tracken? Dit zijn de beste hardloop apps voor je iPhone!

Natuurlijk heb je om te hardlopen helemaal geen apps nodig, maar het is wel leuk als jij je progressie bij kunt houden. Of natuurlijk om jezelf gemotiveerd te houden.

Tip: Abonnementen met iPhone toestel - vergelijk nu alle prijzen

Runkeeper

Een app die iedereen wel kent is Runkeeper. Tijdens jouw run houdt Runkeeper alle prestaties bij en wordt je ook op de hoogte gebracht hoe ver je al hebt hard gelopen. Dit kan zorgen voor extra motivatie. Runkeeper heeft ook goede connecties met Spotify en Apple Music. Hierdoor kan jij al je favoriete muziek blijven luisteren tijdens het hardlopen.

Runkeeper heeft een gratis versie en een betaalde versie. In de betaalde versie kan je ook specifieke trainingsplannen kopen om tot een gericht doel te kopen. Met de gratis versie worden alleen je runs getrackt en kan je deze direct opslaan. 

Nike+ Run Club

Het sportmerk Nike heeft haar eigen hardloop app ontwikkeld. Binnen de app wordt natuurlijk je run getrackt, maar je wordt ook gemotiveerd door vrienden en andere gebruikers. Met de Spotify-lijst van Nike heb je muzikale ondersteuning tijdens het hardlopen. Binnen de app kan je ook gebruik maken van coaching van professionals om zo je skills te verbeteren en je doelstellingen te halen. Ideaal dus ook als je traint voor een hardloopwedstrijd.

Runtastic

Runtastic is niet alleen de ideale app om een run bij te houden. Het is ook mogelijk om verschillende sporten te tracken. Wil je liever fietsen of wandelen? Geen probleem! In de app selecteer je gewoon welke workout je gaat doen. Na afloop kunnen de gegevens ook gekoppeld worden aan de ‘Gezondheid app’ van Apple. Ook binnen Runtastic is er een betaalde versie die meer opties biedt dan alleen je run tracken. In de betaalde versie kan je ook van te voren een ronde uitstippelen om er zo achter te komen of de ronde die je in je hoofd hebt ook daadwerkelijk de kilometers is die je wilt maken.

De apps hebben ook allemaal een koppeling met Apple Watch. Hiermee kan je direct zonder onhandig te hoeven doen je prestaties inzien terwijl je nog hardloopt. Hardlopen gaat natuurlijk niet vanzelf. Het vergt zeker wat doorzettingsvermogen, maar deze apps kunnen het wel een stukje makkelijker maken. En natuurlijk zijn de juiste schoenen ook heel belangrijk!

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer