Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Op je iPhone kun je via de app Gezondheid aangegeven of je wel of niet donor bent. Het is niet iets waar je iedere dag aan denkt maar het is wel onwijs belangrijk. Zo stel je dit in!

De regels in Nederland zijn zo bepaalt dat je pas orgaandonor bent als je dit ook echt aangeeft. In België ligt dat net anders en ben je automatisch aangemeld als orgaandonor. Heb jij al aangegeven of je dit wel of niet wilt zijn?

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Medisch ID donorschap

Als aanvulling en toepasbaarheid rondom het orgaandonorschap kun je op de medisch ID app op je iPhone aangeven of je dit wel of niet bent. Het is vooral handig voor eventuele nabestaanden en ambulancebroeders zodat ze direct de status van jouw orgaandonorschap kunnen inzien. Zo stel je dit in:

  • Ga naar de ‘Gezondheid’ applicatie
  • Tap rechtsonder op ‘Medisch ID’
  • Tik op ‘Maak medische ID aan’ als je dit nog niet hebt gedaan
  • Tap op ‘wijzig’ om de instellingen aan te passen
  • Scroll naar onder naar ‘Orgaandonor
  • Kies vervolgens tussen ‘Ja’ of ‘Nee’

Lees ook: Zo zet je een iPhone terug naar fabrieksinstellingen

In het normale orgaandonor kun je aangeven welk orgaan je wel of juist niet wilt afstaan. Dit is helaas nog niet mogelijk in het Medisch ID. Medische diensten zullen uiteraard altijd het officiële donorschap controleren voor meer informatie.

medisch ID donor iphone

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer