Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Downgraden naar iOS 10.3.1 is vanaf nu helaas niet meer mogelijk. Lees in dit artikel waarom Apple hiervoor kiest.

Apple is gestopt met het digitaal signeren van deze iOS versie. Inmiddels is iOS 10.3.2 alweer een maandje uit. Dit betekend dat je in de tussentijd genoeg tijd hebt gehad om de nieuwste iOS-versie uit te proberen en eventueel weer te downgraden. Voor iedereen die dus alsnog een stapje terug wil doen, is het nu helaas te laat.

Lees ook: Niet storen tijdens autorijden aanzetten in iOS 11 op een iPhone

Voor Apple is het heel gewoon om vrij snel na het verschijnen van de nieuwste iOS versie te stoppen met het ondersteunen van de vorige versie. Hier heeft Apple meerdere redenen voor. Eén daarvan is dat het bedrijf er voor wil zorgen dat de meeste mensen gebruikmaken van de meest recente iOS versie.Daarbij denkt het bedrijf uit Cupertino ook aan de veiligheid. Door voorgaande versies stop te zetten worden beveiligingslekken gedicht en is de prestatie van het systeem beter. Verder maken jailbreakers ook minder kans. doordat ze niet meer kunnen toeslaan in de oudere (en dus soms ook verouderde) iOS versies.

Lees ook: iOS 11 tip: Direct aantekeningen maken op screenshots

iOS 10.3.3 en iOS 11

De update naar iOS 10.3.2 is bijna onmerkbaar. De grootste veranderingen zijn namelijk aan de achterkant van de software te vinden. Zo is er veel verbeterd op het gebied van bugs en beveiliging. Ondertussen zijn de ontwikkelaars van Apple alweer druk bezig met het ontwikkelen van de opvolgers: iOS 10.3.3 en iOS 11. In iOS 10.3.3 zullen wederom wat veiligheidsverbeteringen plaats gaan vinden en zal het design nagenoeg onveranderd blijven. iOS 11, dat later dit jaar in september uitkomt, zal echter wel een spectaculaire make-over plaats gaan vinden. Zo gaat de Notities-app flink op de schop en zullen er veel extra functies voor de iPad komen.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Of vergelijk: abonnementen met iPhone - bij verschillende webwinkels

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.