Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Gameontwikkelaar Nintendo heeft een persbericht uitgestuurd met het nieuws dat Dr. Mario World wereldwijd gelanceerd wordt op 10 juli 2019. De game is gratis te downloaden met optionele in-app aankopen.

Er is wel permanente internettoegang vereist, waardoor je Dr. Mario World niet offline kunt spelen. Het spel is ontworpen voor zowel de iPhone als iPad. Je kunt je vandaag aanmelden voor de pre-lancering van Dr. Mario World in de App Store. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Dr. Mario World is gebaseerd op het puzzelspel Dr. Mario uit 1990, destijds verschenen voor de originele Nintendo. Het lijkt een beetje op Tetris. Je kunt verschillende gekleurde capsules met virussen aan elkaar koppelen om de virussen te laten verdwijnen en het speelveld leeg te ruimen. Als je drie bolletjes van dezelfde kleur verticaal of horizontaal aan laat sluiten heb je een virus weggespeeld. Elk speelveld heeft zijn eigen viruspatroon welke moet worden gewist met een beperkt aantal capsules. De game speelt anders dan degebruikelijke Dr. Mario-titels. Zo vallen de capsules niet zoals in de originele versie van boven naar beneden, maar moet je de capsules naar boven manouvreren langs obstakels.

Ook nieuw is de aanwezigheid van speciale items, waaronder Koopa-schilden en bommen. Naast Mario zijn ook Peach, Toad en Luigi aanwezig als dokters en hebben ze elk een eigen speciale vaardigheid. Daarnaast is er in deze versie een sociale component toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld met andere mensen online met en tegen elkaar spelen. Bij lancering bestaat het spel uit vijf werelden. Nintendo heeft aangegeven dat er in de toekomst meer werelden worden toegevoegd. 

Hieronder is de promotievideo van Nintendo te bekijken. 

Op 1 juli 2019 is er tevens een extra trailer verschenen om de multiplayer mogelijkheden uit te leggen. In de versus modus kun je anderen uitdagen om te kijken wie er nu echt de allerbeste dokter. Naast de competieve elementen kun je elkaar ook helpen. Zo kunnen spelers elkaar ook stamina geven door harten te delen. Stamina is de methode om de free-to-play game te kunnen blijven spelen.