Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Jonathan Ive, chief design officer van Apple, droomt al jarenlang van een naadloze smartphone. Sinds de iPhone 7 ziet hij het toestel als één stuk glas voor zich. Poorten in de iPhone moeten verdwijnen. Dit betekent dat draadloos opladen straks de standaard is.

Apple werkt al langer naar een iPhone zonder poorten toe. Dit moest eigenlijk bij de iPhone X het geval zijn. Helaas bleek dit achteraf niet helemaal mogelijk te zijn. Toch blijft Apple werken aan de allereerste iPhone zonder fysieke poorten.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Draadloos opladen staat nog in de kinderschoenen

Het probleem zijn de huidige technische ontwikkelingen. Hoewel draadloos opladen een mooie uitvinding is vertoont het toch nog wat kinderziektes. Zo bereikt met draadloos opladen niet alle energie de telefoon. Een gedeelte van de energie wordt omgezet in warmte. Dit resulteert in een laadpad dat veel te warm wordt. Dit kost niet alleen veel meer energie, ook verkort het de levensduur van het laadpad. Door deze problemen duurt draadloos opladen ook te lang. We willen tegenwoordig allemaal snel opladen of direct weer gebruik te kunnen maken van de iPhone. Dit is exact de reden waarom de huidige iPhones nog steeds voorzien zijn van fysieke poorten. Snelladen is momenteel alleen mogelijk met een bekabelde lader.

IPhone laden via usb-c

Alle iPhone toestellen zijn voorzien van een lightning poort. Dit is een andere poort dan bij Android-apparaten. Hierdoor is ook een aparte oplaadkabel nodig. Even werd gedacht dat Apple werkte aan een iPhone met usb-c poort. Dit gerucht blijkt uit de wereld te zijn geholpen: er komt geen iPhone met usb-c aansluiting. Wel levert Apple een snellere usb-c lader, waarbij er een usb-c aansluiting op de lader zelf zit. We blijven dus nog even vastzitten aan de lightningpoort. Overigens is dit de aansluiting die op diverse Apple apparaten terug te vinden is. Met een laadkabel van de iPhone is dus ook de iPad op te laden.

Tip: Android abonnementen vergelijken

Draadloos opladen voor nieuwe toestellen

Bijna alle nieuwe toestellen zijn voorzien van draadloos opladen. Dit kan met de iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Dankzij de ingebouwde draadloze oplaadfunctie kun je het toestel altijd en overal opladen. Veel horecabedrijven en luchthavens zijn voorzien van meubilair met oplaadpads. Dit zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Het is dan ook logisch dat de iPhones van 2018 en 2019 ook voorzien zijn van draadloze oplaadfunctie. We zullen alleen nog even op het nieuwe design moeten wachten: een iPhone zonder poorten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.