Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Met de iPhone kan je prachtige kiekjes maken, je hoeft er tegenwoordig geen duur fototoestel voor aan te schaffen. De foto’s die je maakt met je vrienden, partner of van het uitzicht bewaar je uiteraard in je fotogalerij. Zo heb je je herinneringen altijd in je broekzak zitten en kan je een foto van 3 jaar geleden nog steeds gemakkelijk laten zien. Toch zijn er misschien wat handige tips & tricks over je fotogalerij die je nog niet wist!

Foto’s

Als je je galerij opent zie je vanonder vier keuze-opties: foto’s, voor jou, albums en zoeken. Laten we beginnen met het mapje foto’s. Als je foto’s uit een bepaald jaar nodig hebt, dan moet je zeker daar kijken. Bij ‘foto’s’ staat alles gesorteerd op jaar. Als je dan het jaar ‘2019’ aanklikt, zie je alles in chronologische volgorde achter elkaar staan. Apple maakt zelf al een filmpje van jouw mooiste foto’s van 2019. Deze kan je gelijk bekijken als je op het jaartal klikt. Als je alle foto’s voorbij scrolt, kom je bij een kaart van plaatsen. De kaart geeft heel nauwkeurig aan waar de foto’s genomen zijn. Dat is leuk om terug te zien als je bijvoorbeeld op vakantie bent geweest! Verder krijg je hier ook een optie te zien welke personen het vaakst voorkomen op de foto’s van dat jaar. Door gezichtsherkenning kan een iPhone zo alle foto’s opzoeken waar jouw beste vriend in voorkomt! Heel handig als je een fotoboek maakt voor je partner en alles foto’s van jullie samen uitzoekt. Zo heb je alles in een vingerknip.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Voor jou

Hoe een iPhone moet personaliseren weet ze wel, en dat is ook terug te zien in de galerij. Onder het kopje ‘voor jou’ vindt je allerlei gepersonaliseerde filmpjes of terugblikken van speciale/specifieke momenten. Eerst bieden ze jou ‘deelsuggesties’ aan, waar bijvoorbeeld filmpjes tussen staan van alle foto’s van een bepaalde vakantie of van een zondagse brunch. Als er iemand vaak op de foto’s terug te zien is, geeft Apple je de optie om het filmpje met die persoon te delen. Je kan dan bijvoorbeeld een naam en telefoonnummer aan het desbetreffende gezicht toevoegen.

Daaronder staan alle throwbacks. Deze zijn opgedeeld in bijvoorbeeld locatie, datum of persoon. Als er op een bepaalde dag veel foto’s zijn gemaakt, worden alle foto’s van die dag in een filmpje gemonteerd en aan jou voorgesteld. Dit wordt ook zo gedaan met locaties en personen. Als je het filmpje zou willen delen, maar er toch een paar foto’s instaan die je liever niet met anderen deelt, kan je die er zelf uithalen. Ook kan je er voor kiezen om het filmpje langer te maken of in te korten. Als je het filmpje korter wilt, worden er beelden door Apple uitgehaald. Als je het filmpje langer wilt, zoekt Apple er weer beelden bij. Ook zet Apple er automatisch een muziekje onder. Zo speelt Apple goed in op de omgeving van de foto’s en filmpjes in de gepersonaliseerde video. Als je een goed feestje hebt gehad dat terug te zien is in de beelden, wordt er automatisch een ‘club’ muziekje onder gezet. Als je het toch niet eens bent met de muziekkeuze, kan je die handmatig aanpassen. Andere opties voor deuntjes zijn dromerig, sentimenteel, vriendelijk, relaxed, vrolijk, opwekkend, episch en extreem.

Albums

Hier zal je vast niet onbekend mee zijn. Albums is de meest gebruikte optie van iPhonegebruikers. Bij albums vindt je alle mapjes die Apple voor jou van te voren aanmaakt of die jij zelf aanmaakt door middel van apps of de instellingen. Onder het kopje ‘alle foto’s’,
kan je foto’s en video’s bekijken en selecteren om in andere mapjes te zetten. Je kan bijvoorbeeld foto’s een ‘hartje’ geven, waarmee je ze als favoriet aanduidt. Deze komen dan automatisch in het mapje ‘favorieten’ te staan. Andere mapjes die je ongetwijfeld tussen je albums voorbij ziet komen zijn van Whatsapp, Snapchat of Instagram. Foto’s die via deze sociale platformen worden doorgestuurd of opgeslagen worden automatisch aan die mapjes gelinkt. Hiervoor moet je wel over internet beschikken en foto’s kunnen aardig wat mobiele data verbruiken. Met sim only onbeperkt internet heb je daar geen tekort aan en weet je zeker dat je foto’s goed gesorteerd worden. Als je niet per se onbeperkt internet wilt, kan je ook kijken naar de goedkoopste sim only met de beste kwaliteit.

Zoeken

Dan heb je rechtsonder ook nog de ‘zoek’-functie. Hier kan je namen van personen intikken en dan komen foto’s met hen naar boven (als je namen aan gezichten hebt gesynchroniseerd). Ook kan je plaatsen opzoeken en zodoende alle foto’s bekijken die je hebt gemaakt toen je een stedentripje had. Maar het beste aan de zoekfunctie is, is dat je ook omgevingen en voorwerpen kan opzoeken. Als je bijvoorbeeld alle foto’s van je kat wilt sorteren, kan je door ‘kat’ in te vullen alles in één keer selecteren. Dit werkt letterlijk met alles, zoals natuur, vliegtuig of sok.

Bewerken

Als je een foto selecteert, kan je er ook nog een heleboel mee. Rechtsboven kan je op ‘wijzig’ tikken en dan kom je op een bewerkingsplatform. Je kan zodoende linksboven rode ogen wegfilteren uit de foto. Rechtsboven kan je onzuiverheden uit de foto weghalen, oftewel opschonen. Verder kan je de foto bijsnijden. Moet nou net die voorbijganger op de achtergrond er af? Geen probleem! Je kan ook bijsnijden in een bepaald formaat. Verder kun je er filters overheen zetten, zoals zwart wit, maar ook effecten als ‘levendig warm’ en ‘dramatisch koel’. Naast de filters kan je ook het licht, de kleur en de intensiteit van de foto aanpassen. Zowat net zoveel opties als Instagram! Ben je klaar met bewerken, maar toch niet tevreden met het resultaat? Maakt niet uit, met 1 knop heb je zo je originele foto weer terug.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer