Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Binnenkort komt een nieuwe (iOS) app ontwikkeld door Nintendo en Niantic op de markt: Pokémon Go. Zie hier eerste afbeeldingen van de gameplay van Pokémon Go!

Hoe werkt Pokémon Go?

Het is nog niet helemaal bekend hoe het spel precies in elkaar gaat steken, maar het lijkt neer te komen op het 'oude' Pokémon principe: vangen, trainen, vechten! Het spel maakt gebruik van zogenoemde 'augmented reality' technieken om objecten en locaties uit de 'echte' wereld te mengen met de gameplay. 

Dit houdt in dat je letterlijk de wereld over kan reizen om zeldzame Pokémon te vangen. Sommige Pokémon komen alleen voor in hun natuurlijk leefomgeving: zoals nabij water. Wanneer een Pokémon dichtbij is trilt je telefoon om je dit te laten weten. Vervolgens kan je met de smartphone de Pokémon vangen door een Pokéball te gooien, die je kan kopen in Pokéstops ('winkels' te vinden op bijzondere plekken, ook door middel van augmented reality).

Pokémon Go gameplay

Afbeelding via 9to5mac

Net als in het echte spel kan je Pokémon's 'fokken', waarbij de eieren pas uitkomen als je een bepaald aantal stappen hebt gezet in de echte wereld. Daarnaast zijn er ook de klassieke 'gym' battles beschikbaar en spelers kunnen teams vormen. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Wanneer is het spel beschikbaar?

Op dit moment wordt Pokémon Go getest in Japan, wanneer dit spel beschikbaar is in Nederland is nog onbekend, maar dat is vermoedelijk wel nog dit jaar.

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.