Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vele klachten zijn ontstaan door de zogenaamde ‘Error 53’ bij iPhone 6-gebruikers. Na onzorgvuldige reparaties kan de laatste iOS herkennen of de iPhone gerepareerd is door derden.

Wat is Error 53?

The guardian bericht dat Error 53 als een doodslag kan zijn voor de werking van de iPhone 6. Error 53 treedt op wanneer iPhones onzorgvuldig zijn gerepareerd waarbij de vingerafdrukscanner niet goed teruggeplaatst of vervangen is. Een van de kermerken van deze error is dat er geen waarschuwing of oplossing wordt gegeven voor dit probleem. De klachten van iPhone 6 gebruikers doken pas op na de laatste softwareupdate iOS 9. Ook gebruikers die ver daarvoor hun telefoon hadden laten repareren door een derde partij kregen een foutcode. Mocht jij ook last hebben van ‘Error 53’ dan zal Apple jou mededelen dat je helaas een nieuwe iPhone zal moeten aanschaffen.

Op de bekende reparatiesite voor Apple producten ‘iFixit’ stromen de klachten binnen. Eigenaar Kyle Wiens reageerde hierop: ‘De nieuwste iOS-versie checkt na reparatie of alle onderdelen van originele aard zijn. Mocht dit niet zo zijn dan verschijnt automatisch error 53 en wordt de desbetreffende iPhone vergrendeld en onbruikbaar’

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple reageert op ‘Error 53’

Het is logisch dat Apple het afraadt om jouw iPhone via derden te laten repareren. Apple reageert niet op de vraag of ‘Error 53’ moedwillig in iOS 9 is gestopt. Een woordvoerder van Apple laat weten dat bij goedgekeurde reparateurs er altijd een beveiligingscheck wordt uitgevoerd ná de reparatie. ‘Als er geen goede verbinding kan worden gemaakt tussen de vingerafdrukscanner en de andere onderdelen, dan worden de Touch ID en Apple Pay automatisch vergrendeld’, aldus de woordvoerder van Apple.

Mocht jij te maken hebben met deze foutcode ‘Error 53’ dan raden wij je aan om contact op te nemen met Apple via deze website.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.