Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De iPhone X was de eerste Smartphone met face scanning, de nieuwe manier van ontgrendelen. Na een aantal beginnersfouten werkt Apple aan nieuwe iPhone modellen met face scanning. Of deze al in 2018 uitkomen is nog even de vraag.

De nieuwste gezichtsherkenning technologie maakt gebruik van de truedepth camera aan de voorzijde. Deze camera scant het gezicht en legt dit op meer dan 30.000 punten vast. Het beeld wordt opgeslagen en bij een volgende face scanning vergeleken. Pas wanneer de beelden met elkaar overeenkomen, wordt het toestel ontgrendeld. Face ID is ook te gebruiken voor de bankieren app en andere applicaties.

Tip: iPhone kopen (vergelijk alle modellen op prijs)

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Leveringsproblemen bij de iPhone X

Twee Face ID componenten die nauwkeurig samenwerken gooiden eerder roet in het eten. Vooral één module bleek moeilijk leverbaar. Dit had te maken met de ingewikkelde productie van het onderdeel, waardoor fabrikanten te maken kregen met meer vraag dan aanbod en toeleveringsproblemen.

Apple is dit keer goed voorbereid. Het startte de proefperiode veel eerder dan normaal, in juli 2017. Hierdoor kon bekeken worden of de toelevering van de onderdelen voldoende was.

iPhone X toestellen (los) op prijs vergelijken

Alle iPhones met Face ID

Het is de bedoeling dat alle toekomstige iPhones zijn uitgerust met Face ID. Naar verluidt zal dit al bij de iPhone 2018 toestellen het geval zijn. Mocht Apple dit niet gaan redden, dan mogen we het zeker bij de 2019 toestellen verwachten. The Next Generation iPhones wachten op ons.

Alle onderdelen van de true depth camera op een rij

Het ontwikkelen en produceren van de truedepth camera was geen eenvoudige klus. Voor het maken van een 3D scan zijn verschillende onderdelen nodig. Zo werkt de truedepth camera met een infrarood camera en infrarood belichter. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een omgevingslichtsensor en nabijheidssensor. Uiteraard zijn ook een rasterprojector, speaker en microfoon nodig.

De eerder genoemde belangrijke modules werken samen om Animoij mogelijk te maken. Hiermee creëer je een geanimeerde emoji die namens jou beweegt en spreekt. Er werd in het begin wat lacherig over Animoji gedaan, toch blijkt het achteraf razend populair te zijn. Het is dan ook belangrijk dat de benodigde modules zich ook in de nieuwe iPhone toestellen bevinden.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer