Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je partner, kind, ouder of ander familielid is overleden. Heeft deze een Facebook account, dan wil je dit misschien verwijderen. Hoe kun je een Facebook account van een overleden persoon verwijderen? Facebook heeft hiertoe twee mogelijkheden. Ten eerste kun je om een account met herdenkingsstatus vragen. Ook volledig verwijderen van het profiel is een optie.

Herdenkingsstatus Facebook

Een Facebook profiel van een overleden persoon roept vaak herinneringen op. Krijgt Facebook een verzoek hiertoe, dan kan het account worden omgezet naar een herdenkingsstatus. Dit geeft een betere beveiliging van het account. Zo kunnen anderen zich niet zomaar aanmelden. Er is maar één persoon die een account met herdenkingsstatus mag beheren. Dit is de contactpersoon die eerder door de overleden persoon is geselecteerd.

De contactpersoon voor het account met herdenkingsstatus kan reageren op nieuwe vriendschapsverzoeken, profielfoto en omslagfoto veranderen en berichten in het profiel vastzetten.

Is er nooit een contactpersoon aangewezen? In dit geval krijgt het account van de overleden persoon een herdenkingsstatus, maar wordt deze niet actief beheerd.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Facebook herdenkingsstatus instellen

Het instellen van een Facebook herdenkingsstatus is heel eenvoudig. Ga hiervoor naar https://nl-nl.facebook.com/help/contact/651319028315841

Via deze pagina vraag je een herdenkingsstatus aan. Dit doe je via het bijbehorende formulier. Vul in wie er is overleden. Facebook vraagt ook naar de datum van overlijden. Optioneel voeg je een overlijdensakte toe. Dit helpt het team om je verzoek te beoordelen.

Wat gebeurt er met een account met herdenkingsstatus? Afhankelijk van de privacy instellingen kunnen vrienden een bericht achterlaten. Bijvoorbeeld een herinnering of een boodschap ter nagedachtenis. Alle inhoud die ooit door de overleden persoon is gedeeld, blijft zichtbaar op de tijdlijn.

Het is voor anderen niet mogelijk om zich bij een account met herdenkingsstatus aan te melden. Ook verschijnt dit account niet in het overzicht bij ‘mensen die je misschien kent’ of bij ‘verjaardag herinneringen’.

Facebook profiel opheffen van overleden persoon

Is oma, opa, ouder, kind of een ander familielid overleden en wil je het Facebook profiel opheffen? In dit geval verdwijnt het account definitief. Je kunt het profiel niet meer bekijken of een reactie achterlaten. Dit kan voor andere familieleden soms pijnlijk zijn. Overleg daarom eerst met anderen hoe zij denken over het opheffen van het Facebook profiel.

Het Facebook account van een overleden persoon verwijderen kan via de volgende link: https://nl-nl.facebook.com/help/contact/228813257197480. Hier dien je een speciaal verzoek in. Vul je volledige naam en je e-mailadres in. Vervolgens vraagt Facebook naar de naam van de overleden persoon. Geef ook het webadres (url) van het Facebook account door. Je hebt nu de keuze uit een herdenkingsstatus of definitief verwijderen van het account.

Wat gebeurt er met Facebook als je dood bent?

Zolang je in leven bent, kun je zelf kiezen wat er met je account na je dood gebeurt. Je kunt een contactpersoon voor na je dood instellen. Dit doe je zo:

  1. Klik rechtsboven bij menu op ‘instellingen’
  2. Ga naar ‘account beheren’
  3. Vul de naam van een vriend in en voeg deze toe
  4. Klik op ‘verzenden’. Je vriend weet nu dat hij contactpersoon  voor jouw account is

Je kunt er ook voor kiezen om je account na je overlijden definitief te (laten) verwijderen. Dit gaat als volgt:

  1. Ga via het menu naar ‘instellingen’
  2. Selecteer ‘je Facebook gegevens’
  3. Ga naar ‘je account en gegevens verwijderen’
  4. Let goed op de aanwijzingen

Wil je dat dit na je overlijden gebeurt? Geef deze handleiding én je wachtwoord dan door aan je partner, moeder, vader, kind of ander familielid. Deze persoon kan na je overlijden het account direct verwijderen. Na 14 dagen is het account definitief gesloten. Het kan tot 90 dagen duren voordat alle gegevens (bijvoorbeeld reacties of likes) van Facebook weg zijn.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.