Back to Top

Bestel de iPhone 12 en ontvang € 100 korting op je AirPods

Wil jij als één van de eersten pronken met de nieuwe iPhone 12? Bestel deze dan nu met abonnement bij KPN!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Heb je veel vrienden op Facebook? Je kunt heel eenvoudig je Facebook contacten synchroniseren naar je iPhone. Dit is erg handig, omdat je zo vanuit de contacten app op je telefoon al je (Facebook) vrienden ziet. Andersom werkt ook: je uploadt je contactpersonen naar Facebook. Wist je dat je het synchroniseren ook kan aanzetten of uitzetten? Hieronder lees je hoe je dat doet.

Zo werkt synchroniseren

Wat is dat eigenlijk: synchroniseren? Hierbij wordt gelijktijdig iets gemaakt. Gegevens van de ene geüpdatete map zet je over naar de andere map. Facebook contacten synchroniseren houdt in dat je Facebook contacten in je contactenlijst op je iPhone verschijnen, maar je kunt ook je contacten naar Facebook uploaden.

Waarom is synchroniseren zo handig? Omdat je contactpersonen of contactgegevens niet zelf hoeft over te brengen. Dit gebeurt automatisch of met één druk op de knop.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Automatisch Facebook contacten synchroniseren

In veel gevallen is synchronisatie automatisch ingesteld. Vind je dat goed, dan hoef je verder geen actie te ondernemen. Misschien wil je wel controleren of synchronisatie automatisch aan staat. Dit controleer je op de volgende manier:

  • Open de Facebook app
  • Tik op het menu (drie streepjes)
  • Ga naar instellingen en privacy
  • Kies voor instellingen
  • Ga naar het gedeelte media en contacten
  • Tik op contacten uploaden

Bekijk of synchronisatie aan- of uitstaat. Van hieruit kun je deze instellingen ook zelf in- of uitschakelen.

Handmatig contacten synchroniseren

Wil je direct je Facebook contacten met je iPhone synchroniseren? Dit doe je zo:

  • Open de Facebook app op je iPhone
  • Klik op het menu (streepjes)
  • Tik op vrienden
  • Tik op het pijltje
  • Kies voor contacten synchroniseren
  • Schuif het balkje van synchroniseren (aanzetten)

Als het goed is worden je contactpersonen nu direct gesynchroniseerd. Wil je continu uploaden van contacten uitschakelen, zet na het synchroniseren de schakelaar weer op uit.

Geüploade contacten verwijderen

Met synchroniseren verschijnen je contactpersonen op je iPhone ook binnen Facebook. Vervelend of ongewenst? Gelukkig kun je deze contacten ook weer verwijderen. Dit doe je via een desktop pc of mobiele browser. Bezoek de pagina contacten uploaden en beheren. Let op : je moet wel ingelogd zijn. Ben je via de link op de pagina uitgekomen, klik dan op alles verwijderen. De geüploade contactpersonen verdwijnen nu van Facebook.

Wil je voorkomen dat je iPhone opnieuw contacten naar Facebook uploadt? Schakel dan doorlopend uploaden uit. Dit doe je via eerder genoemde handleiding (instellingen> media en contacten> contacten uploaden).

Gebruik je Facebook Lite? Dan werkt dit hetzelfde. Ook nu weer gaan je via het menu naar instellingen> media en contacten> contacten uploaden.

Synchronisatie werkt niet

Het kan dat synchronisatie niet werkt. Je ziet dan een foutmelding of je contacten worden niet geüpload. Wat gaat er mis? Dit kan natuurlijk van alles zijn, maar de kans is groot dat je automatische synchronisatie staat uitgeschakeld. Bekijk hierboven hoe je synchronisatie weer aanzet (inschakelt).

Misschien ben je uitgelogd op Facebook. Ook dan werkt het synchroniseren van Facebook contacten niet. Log opnieuw in en zorg dat je ingelogd blijft. Via de Facebook app hoef je niet opnieuw in te loggen, tenzij je handmatig uitlogt. Controleer gelijk even je accu status. Bij onvoldoende accucapaciteit kan je iPhone niet synchroniseren.

Foto's (afbeeldingen) synchroniseren met Facebook

Kun je ook foto’s synchroniseren met Facebook? Dit kon tot juli 2016, waarbij je foto's op je iPhone naar een privémap op Facebook verstuurde. Foto synchronisatie is na juli 2016 niet meer mogelijk. Dit heeft onder andere met de strengere privacyregels te maken.

Je kunt uiteraard wel foto's of video's naar Facebook uploaden. Deze plaats je op je tijdlijn of in een Facebook fotoalbum. Je bent zelf verantwoordelijk voor het uploaden van foto's: dit gaat niet automatisch. Je kunt foto synchronisatie dan ook niet aanzetten of uitzetten.

Alternatief voor Facebook contacten synchroniseren

Synchronisatie: je houdt ervan of niet. Wil je geen contacten synchroniseren met Facebook maar deze wel bewaren? Je kunt een kopie van je gegevens op Facebook downloaden. Hierbij krijg je een bestand met al jouw Facebook gegevens waaronder contactpersonen, foto’s, video's en andere media. Zo download je een kopie van je Facebook gegevens:

  • Open via een pc je Facebook account
  • Log in op je account
  • Klik rechtsboven op het pijltje
  • Klik op instellingen
  • Selecteer je Facebook gegevens
  • Ga naar je gegevens downloaden
  • Klik op bekijken
  • Selecteer opties waaronder het datumbereik of de kwaliteit van media
  • Klik op bestand maken

Je downloadverzoek is enige tijd in behandeling. Dit duurt enkele dagen, waarna je een melding ontvangt. Nu kun je de Facebook gegevens downloaden. Voer hierbij ter controle je wachtwoord in.

Er zijn geen alternatieven om je contactpersonenlijst naar Facebook te uploaden. Dit werkt alleen door synchronisatie aan te zetten.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer