Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Facebook wil deze week al een nieuw privacymenu aan haar gebruikers aanbieden. Hierin kunnen gebruikers aangeven welke data Facebook mag gebruiken. Een voor Facebook geheel nieuwe optie in het privacymenu is gezichtsherkenning. 

Gezichtsherkenning

Facebook heeft eerder al eens aangekondigd om te willen werken met gezichtsherkenning, maar het bedrijf heeft nooit eerder bekend gemaakt wanneer dit precies geïntroduceerd werd. Nu is het moment dus daar! Stiekem heeft Facebook in 2011 de functie al stilzwijgend geïntroduceerd. Kort nadat het stilzwijgend was geïntroduceerd is Facebook ook weer terug gefloten door de EU. Volgens Facebook heeft de gezichtsherkenning een beschermende functie. Het waarschuwt gebruikers wanneer iemand anders hun foto’s of video’s gebruikt. 

Nieuwe privacy wetgeving

Vanaf 25 mei veranderd de wetgeving omtrent privacy. Bedrijven moeten expliciet toestemming vragen voor het verzamelen en bewaren van jouw gegevens als consument. Hierdoor moeten bedrijven hun privacyvoorwaarden herzien en hebben consumenten meer rechten. Dit is dus het moment voor Facebook om een nieuw privacymenu te introduceren aan de gebruikers.

Losse iPhone toestellen vergelijken

Minderjarigen

Facebook geeft aan dat minderjarigen geen gebruik kunnen maken van gezichtsherkenning. Jongeren tussen de 13 en 15 jaar krijgen in bepaalde EU-landen een minder gepersonaliseerde versie van Facebook te zien.

Naast de optie voor gezichtsherkenning kunnen gebruikers in het nieuwe privacymenu ook opties zien voor het aanpassen van voorkeuren voor advertenties op basis van data van Facebook-partners. Gebruikers buiten de EU krijgen de opties pas na 25 mei, de dag waarop de Algemene Verordening Gegevensbescherming in gaat. Eerst leek het erop dat gebruikers buiten de EU geen gebruik konden maken van de nieuwe privacytools, maar Facebook heeft hier toch een lijn in getrokken. Ondanks de herziene privacytools zullen gebruikers Facebook niet kunnen gebruiken zonder dat er gerichte advertenties verschijnen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.