Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Facebook Messenger zal binnenkort veranderen. Tussen de berichten van je vrienden zijn binnenkort reclames te zien die automatisch afspelen.

De reclames worden niet in de chatberichten zelf getoond, maar in de inbox waar je het overzicht vindt van alle gesprekken. Het is nog niet duidelijk of er ook automatisch geluid bij de reclame zit wanneer de video afspeelt.

Facebook heeft aan Recode laten weten dat zij de reclames geleidelijk gaan uitrollen naar de gebruikers toe. Binnen enkele weken zullen voor alle Facebook Messenger gebruikers de reclamevideo’s zichtbaar zijn. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Reclame op Facebook

We zijn inmiddels de reclames van Facebook wel gewend. Op de tijdlijn van Facebook verschijnen al langere tijd reclames. Messenger was tot nu toe reclamevrij. Of Instagram en Whatsapp hierna ook gaan volgen is onbekend. 

Volgens Stefanos Loukakos, hoofd van de advertentiedivisie van Facebook Messenger is de gebruikerservaring de hoogste prioriteit. Facebook verwacht dus niet dat gebruikers zich gaan irriteren aan de advertenties. “We weten nog niet of het gaat werken, maar bij gewone advertenties hebben we tot nu toe geen veranderingen gezien in het gedrag van de gebruikers, of hoeveel berichten ze versturen. Video is iets anders, maar we verwachten niet dat het een verschil maakt” aldus Facebook. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer