Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is vanaf nu wereldwijd mogelijk om via Facebook Wi-Fi netwerken op te sporen. Het is nu dus voor Facebook-gebruikers mogelijk om publieke netwerken te vinden die door bedrijven worden gedeeld.

 

De functie is niet helemaal nieuw. Vorig jaar was het al in een aantal landen mogelijk om gebruik te maken van dit handigheid. Ook in Nederland meldden gebruikers gebruik te kunnen maken van deze dienst. Facebook schrijft echter op hun blog dat vanaf vandaag het in alle landen mogelijk is om via Facebook Wi-Fi netwerken te vinden.

Lees ook: Instagram gebruikt kunstmatige intelligentie om spam aan te pakken

Het stappenplan

Wanneer je nu voor het eerst over deze functie hoort, is hier een kleine uitleg. Wanneer je gebruik maakt van de Facebook-app dien je rechtsonder op het zogenaamde hamburgermenu te tikken. In dit menu scroll je een klein stukje naar beneden tot je het kopje Wi-Fi zoeken tegenkomt. Het kan zijn, wanneer je gebruik wil maken van deze handige functie, je wel even instellingen moet aanpassen. Het zit namelijk zo: Facebook wil wanneer je gebruikt van Wi-Fi zoeken altijd je locatie kunnen bepalen. Het is dus van belang dat je Facebook toegang geeft tot je locatie.

Lees ook: Zo zet je Facebook vrienden in de Contacten app op een iPhone

Wanneer je alle stappen braaf hebt doorlopen, komt er een kaart in beeld. Op deze kaart kun je zien waar bij jou in de buurt openbare Wi-Fi netwerken zijn. Deze openbare netwerken hebben bedrijven vanuit hun Facebookpagina opengesteld. Via de kaart kun je ook direct naar de Facebookpagina van het bedrijf gaan en een route naar de Wi-Fi hotspot uitstippelen.

Tip: iPhone abonnementen vergelijken

Bekijk ook: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer