Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Je beste vriend of vriendin via Facebook feliciteren wordt steeds leuker! Facebook heeft de zogenaamde ‘Birthday Video Cam’ geïntroduceerd om iemand nog persoonlijker te feliciteren.

Via Facebook feliciteren met een video

Zo gaat het meestal te werk: Facebook stuurt een notificatie wanneer iemand jarig is en geeft zelfs tips wat je kunt schrijven naar de jarige job. Je typt snel een saai of juist gek berichtje en klaar is kees. Vaak doe je het zonder na te denken. Als oplossing biedt Facebook, vooralsnog alleen via iOS, de Birthday Video Cam. In deze optie staat een grote rode knop waar je op kunt drukken om een persoonlijke verjaardagswens op te nemen. De camera van de Birthday Cam schakelt automatisch naar je selfiecamera aan de voorkant en filmt voor maximaal 15 seconde. Wil je een gekke, liefdevolle of juist zakelijke boodschap opnemen; het kan allemaal! Door het toevoegen van opties zoals slingers of een leuke tekst kan de boodschap nog vrolijker worden gemaakt.

Facebook wilt hier mee bereiken dat wij persoonlijkere berichten gaan sturen om vriendschappen te versterken en gemeend over te laten komen. Henry Soong van Facebook zei het volgende; ‘We wilden een leuke en vooral snelle manier hebben om vrienden iets grappigs naar elkaar te laten sturen’.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Groeiende aantal video’s op Facebook

Vandaag de dag worden er per dag ruim 100 miljoen uur aan Facebook video’s bekeken en ruim 500 miljoen mensen kijken iedere dag video’s via Facebook. De laatste jaren kregen wij al door dat Facebook steeds meer de visuele kant op gaat. Na het toevoegen van foto’s als reacties en plaatjes als GIF’s werd dit al vrij snel duidelijk. Ook zijn sinds kort de nieuwe Facebook like buttons voor iedereen beschikbaar. De nieuwe opties, 'reactions' genoemd, zijn er in zes varianten: Leuk, Geweldig, Grappig, Verbluft, Verdrietig en Boos. 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer