Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De afgelopen weken is het geen dag stil geweest rondom Facebook. Of het nou Mark Zuckerberg is die wordt gehoord of een nieuw schandaal dat aan het licht komt, er wordt veel over Facebook geschreven. Nu is er via The Intercept een nieuw advertentieconcept naar buiten gelekt waarin Facebook nieuwe plannen heeft voor adverteerders.

Facebook zou van plan zijn om een nieuwe tool te ontwerpen waarmee het mogelijk wordt om toekomstige gedrag van gebruikers te voorstellen. Met deze kennis kunnen advertenties hierop aangepast worden en krijgt een Facebookgebruiker alsnog advertenties die bij de persoon passen.

De plannen van Facebook zijn nog niet officieel openbaar, maar The Intercept heeft de hand gelegd op een document waarin de plannen leesbaar zijn. Het voorspellen van het gedrag van de gebruikers wordt mogelijk gemaakt met kunstmatige intelligentie. Deze intelligentie leert het gedrag van de gebruiker lezen en deze data wordt dan weer verzameld. Met de data kan er dan voorspelt worden waar je in de toekomst behoefte aan hebt en dan verschijnt er een advertentie.

Als de plannen ook daadwerkelijk doorgaan dan heeft Facebook een extra middel in handen om de gebruikers te targetten voor adverteerders. Als de berichtgeving van The Intercept klopt dan lijkt het er niet op alsof Mark Zuckerberg heeft geleerd van de fouten in het verleden. Hij zei afgelopen week in een verklaring namelijk dat hij meer gaat doen om datamisbruik te voorkomen, maar voor alsnog lijkt daar dus geen verandering in te komen.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.