Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

FaceTime biedt video- en audiogesprekken op iOS apparaten. Hiermee blijf je gemakkelijk in contact met vrienden en familie. Vanaf iOS 12 is het mogelijk om tot maximaal 32 mensen tegelijk in een Facetime groepsgesprek te plaatsen.

Dit heeft Apple op de jaarlijkse WWDC (conferentie) bekendgemaakt. Het is een van de belangrijke nieuwe functies van het meest moderne Apple besturingssysteem.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Group Facetime op iPhone of iPad

Voorheen was het alleen mogelijk om met één persoon tegelijk te videobellen. Deze functie vinden we ook binnen Android apparaten terug. Apple is de concurrentie weer eens voor en introduceert Group Facetime. Videobellen met niet twee of vier personen tegelijk; Apple biedt ruimte aan maximaal 32 personen.

Videobellen is mogelijk op iedere moderne iPhone of iPad. Voorwaarden is dat deze draait op het nieuwste besturingssysteem iOS 12. Daarnaast moet ook het toestel aan een aantal eisen voldoen. Voor iPhone geldt modelversie 4 of nieuwer. Facetime draait op alle modellen iPad Pro of op iPad 2 of nieuwer. Er is een duidelijk verschil tussen Facetime via wifi of data abonnement gebruiken. Videobellen via een data-abonnement is bijvoorbeeld alleen mogelijk vanaf de derde generatie iPad, terwijl dit via wifi vanaf de 2e generatie iPad kan.

Aanbevolen: Refurbished iPhone toestellen vergelijken

Zo werkt Group FaceTime

Met Group Facetime neemt Apple zijn concurrent Skype de wind uit de zeilen. FaceTime kan in de message app worden geïntegreerd. Een groepsgesprek in iMessage wordt met één druk op de knop omgezet naar Group Facetime.

Tijdens het groepsgesprek kunnen gebruikers stickers en live animojis versturen. Dit zijn grappige toevoegingen die het gesprek een stuk leuker maken. We denken dan ook dat voornamelijk studenten of vriendengroepen hier gebruik van zullen maken. Apple lijkt zich met Group Facetime in ieder geval niet op de zakelijke markt te richten. Toch biedt Facetime groepsgesprekken ook interessante mogelijkheden voor het zakelijk verkeer. Een snel overleg of complete vergadering: tot maximaal 32 leden mogen aanschuiven.

Group Facetime zelf uitproberen? Dit is alleen mogelijk vanaf iOS 12. Hoewel de nieuwe functies al bekend zijn, zit iOS 12 nog in de ontwikkelingsfase. Verwacht wordt dat dit Apple besturingssysteem vanaf september 2018 beschikbaar is. Let wel even op met oudere iPhones en iPads: deze ondersteunen iOS 12 mogelijk niet.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer