Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De FBI heeft officieel aan CNN bevestigd dat de hack die gebruikt werd om de iPhone 5c van de San Bernardino terrorist te hacken niet werkt op iPhone types vanaf de iPhone 5s.

Deze hack werkt zelf maar op 'enkele telefoons'. FBI directeur James Comey gaf de volgende verklaring af aan CNN:

The FBI director also said the purchased tool worked only on a “narrow slice of phones” that does not include the newest Apple models, or the 5S.

Gebruikers van 'nieuwe' iPhones hoeven dus ook niet te vrezen voor toegang van overheidsdiensten op hun smartphone, omdat dit praktisch onmogelijk is. Bij Apple wordt bovendien op dit moment gewerkt aan een verder verbeterde beveiligingssoftware.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Edward Snowden: auto-erase is onzin

Deze verklaring geeft ons ook inzicht in de gebruikte 'hack methode' van de FBI. Klokkenluider Edward Snowden verklaarde eerder dat de FBI niet hoefde te vrezen voor de beruchte iPhone auto-erase functie. Hij zei dat het mogelijk is om van een toestel de inhoud van het geheugen te kopiëren, enkele pogingen te doen en vervolgens de inhoud terug te zetten waardoor de interne 'counter' reset.

Gebruikte methode

De FBI zei vervolgens nog dat ze Apple niet willen vertellen welke methode gebruikt is, omdat Apple het dan 'op gaat lossen'. Het lijkt er echter op dat ze het tussen neus en lippen door per ongeluk al hebben gezegd...

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer