Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ruim 90% van alle foto's wordt met een smartphone gemaakt. Het maakt hierbij niet uit of het om vakantiekiekjes of portretfoto’s gaat: we zijn dol op onze smartphone. Wat doe jij met al die foto’s? 5 leuke tips voor creatief gebruik van je foto’s.

Fotograferen met je iPhone

Voordat je onze 5 tips ontvangt, laten we je eerst iets over het gebruik van je smartphonecamera zien. Het draait namelijk niet alleen om pixels, maar ook om het inzoomen en scherpstellen. Gebruik bij voorkeur altijd de camera aan de achterzijde. Deze heeft de beste cameraspecificaties. Het is belangrijk dat je goed scherpstelt op het onderwerp. Zorg dat je de smartphone stilhoudt. Tik vervolgens via het scherm op het gedeelte dat je wilt scherpstellen. Druk nu af.

Let op met inzoomen, dit zorgt voor kwaliteitsverlies. Staat het onderwerp te veraf, kom dan zelf dichterbij. Experimenteer en durf gebruik te maken van de flitser, ook bij lichte omstandigheden.

Nu de 5 beste tips om gebruik te maken van je mooiste foto's.

1. Fotowedstrijd: ben jij de winnaar?

Ben jij enthousiast over jouw foto’s? Doe dan eens mee aan een fotowedstrijd. Online vind je verschillende van dit soort wedstrijden. Lees de voorwaarden en meld je aan. Wie weet win jij hier een mooie prijs mee.

2. Geld verdienen met fotograferen

Zelfs met je smartphonecamera kun je geld verdienen. Maak mooie foto’s en plaats deze op een stock photo website. Bedrijven en webmasters betalen graag voor het gebruik van de allermooiste en unieke foto’s, zelfs als dat zonder korting is. Shutterstock is een populaire en betrouwbare website.

3. Geef eens een foto cadeau

Je plaatst foto's online, maar heb je al eens aan een tastbaar fotoalbum gedacht? Een mooie herinnering voor later, maar ook een uniek cadeau voor iemand anders. Een foto cadeau is pas echt een verrassing. Denk maar eens aan een kalender of een foto op hout. Met de Fotofabriek kortingscode ben je ook nog eens voordeliger uit. Het woord 'kortingscode' zegt het al, je toucheert een leuke korting!

4. Muurposter: uniek schilderij

Weg met dat saaie schilderij aan de wand, maak zelf een muurposter! Dit doe je heel eenvoudig met je iPhone. Maak een foto, bewerk deze eventueel en laat de foto uitvergroten. Zelf inlijsten en je hebt een schilderij dat niemand anders heeft. vind je bewerken moeilijk? Bij Fotofabriek bewerk je binnen de online editor, wel zo gemakkelijk. Zie hierboven voor de kortingscode.

5. Fotografeer je rommel en ruim op

Heb jij de garage of zolder boordevol rommel staan? Grote kans dat je het moeilijk vindt om afscheid te nemen van wat dingen. Maak hier foto’s van en ruim het alsnog op. Je zult merken dat je er nu een stuk gemakkelijker vanaf komt. Een soort fototherapie, waarbij je er ook nog eens leuke foto's aan overhoudt.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer