Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In 2016 heeft Apple even gespeeld met de technologie li-fi, een snellere manier van gegevensoverdracht. Nadat de smartphone fabrikant deze techniek even op de iPhone 7 heeft getest, heeft niemand daarna nog iets erover gehoord. Nu Philips internet op lichtgolven voor het kantoor ontwikkelt, zou Apple de li-fi technologie zomaar weer op kunnen pakken.

Philips Light heeft onthuld dat het druk bezig is met de li-fi technologie, dat het huidige wifi-netwerk kan vervangen. Li-fi maakt gebruik van lichtgolven, wat ongeveer 100 keer sneller is dan wifi. Hierbij wordt gebruik gemaakt van led lampen, die razendsnel knipperen. Voor het menselijk oog is dit onzichtbaar en lijkt het alsof de ledlamp gewoon aanstaat. Het knipperen van de led lampen wordt opgevangen door een ontvanger, die de veranderingen omzet in een elektrisch signaal. Dankzij deze techniek is het mogelijk om met behulp van led lampen data met hoge snelheid te versturen. We moeten er wel bij zeggen dat licht niet door muren heen kan, zoals bij wi-fi wel het geval is.

Tip: Alle iPhone toestellen op prijs vergelijken

Hoe Apple deze techniek toepast

Nadat Apple de li-fi technologie even heeft getest op een iPhone 7 toestel, is het bedrijf er al snel mee gestopt. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is li-fi goed doorontwikkeld. Zo experimenteert het Grand Curtius museum in Luik met deze snelle internetverbinding. Ook andere instellingen tonen interesse. Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je de iPhone wil synchroniseren met de cloudserver om hier veel gegevens van te downloaden, dan houdt de gebruiker de iPhone in de nabijheid van de li-fi ledlamp. Binnen een paar seconden zijn alle gegevens gedownload, waar dit bij een normale wifi verbinding misschien wel enkele minuten kan duren.

De li-fi technologie is te gebruiken in vliegtuigen, op olieplatforms, in zorginstellingen, werkplekken en op scholen. Daarnaast zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin de li-fi technologie kan worden toegepast. Tijdens rampen, waarbij het normale internetsignaal verloren gaat, biedt li-fi uitkomst. Wanneer Apple de li-fi technologie op iPhones ondersteunt, krijgen gebruikers de keuze tussen verschillende internetverbindingen. Aangezien Apple al vaker heeft laten zien dat het vooruit loopt op technologische ontwikkelingen, verwachten we dat dit merk ook als eerste li-fi gaat ondersteunen.

Tip: iPhone abonnementen vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer