Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

De geruchten gaan alle kanten op: de één zegt dat de iPhone SE hetzelfde ontwerp als de iPhone 6(s) krijgt, en de ander beweert dat dit toestel over dezelfde vormen als de iPhone 5s gaat beschikken. Wie kunnen we geloven?

 

Vanochtend heeft Marc Gurman van 9to5mac van bronnen te horen gekregen dat de maandag verwachte iPhone SE een vierkant ontwerp krijgt, gelijk aan dat van de iPhone 5s. Het enige verschil in design is volgens hem dat de hoeken minder 'glimmend' zijn, iets waardoor op de iPhone 5s krassen kwamen.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Waarom zou Apple dit doen?

Dat de iPhone SE een verkoopsucces gaat worden is iets waar wij niet aan twijfelen. Het is namelijk een ideale oplossing voor consumenten die een snelle smartphone willen met supergoede specificaties, maar dit graag compact hebben. Daarnaast is 60% van de Apple gebruikers nog niet overgestapt van een iPhone 5s of ouder naar een toestel met groter scherm.

Als de SE het design van de 5s overneemt zullen we onder andere de 'vierkante' hoeken zien, ronde volumeknoppen en een aan/uit knop aan de bovenzijde. Wij zouden het 'apart' noemen als Apple de iPhone SE gaat uitbrengen in bijna exact hetzelfde design als de iPhone 5s. Waarom? Omdat Tim Cook onlangs nog zei dat het bedrijf geen stap terug gaat doen. En zeg nou zelf,  een nieuwe telefoon uitbrengen in een oud hoesje is niet bepaald een stap vooruit.

Daarnaast is voor veel mensen de smartphone, en zo ook de iPhone, een statussymbool. Apple neemt de 'status' van de iPhone SE weg als deze in hetzelfde ontwerp als de iPhone 5s op de markt gebracht gaat worden, omdat het verschil tussen beide toestellen dan (bijna) niet te zien is. Dit wordt benadrukt door het feit dat vooral Apple gebruikers graag overstappen als er een nieuwere, mooiere iPhone op de markt is (40% van de Apple gebruikers geeft dit aan).

Wij weten het ook even niet

We zullen eerlijk zijn, wij weten het op dit moment ook even niet. Vooral omdat er gister een video opdook met een iPhone toestel dat verdacht veel lijkt op het kleinere broertje van de iPhone 6s. Het lijkt er op dat de geruchten dit keer geen uitsluitsel kunnen geven. Het wordt dus ouderwets afwachten! Wat in ieder geval wél bijna zeker is, is dat het toestel in 4 kleuren op de markt komt: spacegrijs, zilver, goud en roségoud.

iPhone SE specificaties

De verdere kenmerken en specificaties waar wij van verwachten dat de iPhone SE over gaat beschikken zijn:

  • A9 processor, gelijk aan die van de iPhone 6s
  • 12 Megapixel camera
  • 4K video mogelijkheden
  • Siri Always On
  • NFC chip voor Apple Pay
  • In 4 kleuren verkrijgbaar
  • 16GB en 64GB variant (wellicht ook 128GB?)

De prijs van de nieuwe iPhone SE (of iPhone 5SE) ligt vermoedelijk rond € 500 - € 549 voor het 16GB model.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer