Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Binnen de geruchten vinden we een heel opmerkelijk bericht: Apple zou werken aan iPhones met gebarenbediening. Hierbij is het niet langer nodig om het scherm aan te raken. Het nieuwste toestel zou moeten reageren wanneer de vinger boven het scherm wordt gehouden, zonder erop te tikken.

Volgens Mark Goorman, verbonden aan Bloemberg technologie, kan het nog ruim 2 jaar duren voordat de iPhone met aanraakbediening wordt uitgebracht. Omdat het hier om een gerucht gaat, zou het ook zomaar kunnen dat dit idee helemaal niet wordt verwerkt.

Tip: Losse iPhone toestellen vergelijken o.a. op prijs

Gebarenbediening bestaat al

De ontwikkeling van gebarenbediening is niet helemaal nieuw. Bij Samsung toestellen is het mogelijk om door webpagina’s te bladeren en telefoontjes aan te nemen door met de hand over het scherm te vegen. Ook hierbij hoeven de vingers het scherm niet aan te raken. Dit wordt mogelijk gemaakt door bewegingssensoren, iets dat bij de huidige iPhone toestellen nog ontbreekt. Ook een Lumia smartphone en Xperia Sola uit 2012 waren uitgerust met gebarenbediening.

Wil Apple gebruik maken van deze gebarenbediening, dan zal het de technologie aan moeten passen. Naar verluidt zal Apple geen bewegingssensoren inbouwen maar de technologie in het scherm zelf toepassen. Dit gebeurt door middel van twee capacitieve lagen, waarbij het apparaat aanrakingen en vingerbewegingen tot 2 centimeter boven het scherm kan registreren.

Voordelen van de nieuwe besturingstechniek

Gebarenbediening heeft een aantal voordelen. Zo is het niet langer nodig het scherm aan te raken, waardoor het altijd vrij blijft van vingervlekken. Ook kan het overbelasting van de vingers voorkomen, vooral bij mensen die zwaar op het scherm tikken. Bovendien werkt het perfect in ruwe omstandigheden waaronder een regenbui, vieze handen of werken met handschoenen aan. Allemaal omstandigheden waarbij een normaal touchscreen niet reageert op vingerbewegingen. Wanneer Apple zijn normale toestellen zelf voorziet van gebarenbediening, is dit een hele vooruitgang voor iedereen.

Naast een iPhone met gebarenbediening werkt Apple ook aan een gebogen iPhonescherm. Ook dit toestel moet rond 2020 gereed zijn. We zeggen er even bij dat het ook nu weer om geruchten gaat, alhoewel Apple wel patent heeft op het gebogen scherm.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer