Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Ben je gebeld door een onherkenbaar en vreemd nummer? Pas dan goed op en wees gewaarschuwd. De kans is zeer aanwezig dat dit een buitenlands nummer is om jou op te lichten.

Oplichting: Gebeld worden door een vreemd telefoonnummer

Zelf heb ik er ook meerdere malen mee te maken gehad en de diverse online forums staan vol met klachten. Hiermee doel ik op het feit dat sommige telefoongebruikers zo nu en dan wel een opgebeld worden door een onherkenbaar (buitenlands) nummer zonder hierom te hebben gevraagd. De kans is groot dat dit dan gaat om oplichting door bedrijven uit Libië, Somalië, Afghanistan, Kenia en andere landen uit het Midden-Oosten en Afrika.  

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Ik word gebeld door een vreemd nummer, wat nu?

Als jij wordt gebeld door zo’n vreemd nummer uit het buitenland, neem dan vooral niet op. Vaak herken je de telefoontjes aan het feit dat ze maar een keer overgaan. Ze hopen dat je óf opneemt óf terug gaat bellen met de nodige hoge kosten tot gevolg. Doe dit daarom vooral niet om jezelf hoge kosten te besparen. De kosten van deze oplichtingspraktijken kunnen oplopen tot ruim €50,- per minuut.

Lees ook: Zo blokkeer je een telefoonnummer op je iPhone

Hoe herken ik deze scam telefoonnummers?

Deze oplichtingspraktijken zijn helaas al een aantal jaren bezig en jammer genoeg trappen er een hoop mensen in. Je kunt deze scamming telefoonnummers herkennen omdat het vaak om +0088, +22 en +44-nummers gaat. Dit zijn internationale telefoonnummers en brengen hoge kosten met zich mee als je opneemt of deze terugbelt. Gelukkig herkent een iPhone de meeste landencodes wel, zoals Libië 0021-nummers, waardoor je direct weet dat het foute boel is. Dit kun je inzien bij het tabblad ‘Gemist’ in de ‘Telefoon’ app van een iPhone.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer