Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het zijn niet alleen je apps zelf die ruimte innemen op je iPhone en/of iPad maar ook alle extra data. Deze zogeheten cachegegevens zijn helaas niet standaard te verwijderen door iOS maar nu komen Twitter en Dropbox met een functie waarmee het wel kan! Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Verwijder de cachegegevens in Twitter 

Vannacht hebben Dropbox en Twitter dezelfde functie toegevoegd aan hun iOs-apps. Het is vanaf nu mogelijk om cachegegevens te verwijderen waardoor je heel eenvoudig ruimte vrij kunt maken op je iPhone of iPad. Dit is vooral handig wanneer je een 16GB toestel hebt die over het algemeen wat sneller vol raakt, logisch natuurlijk met de beperkte opslagruimte. Twitter slaat afbeeldingen en websitedate op waardoor de app soms wel meer dan 500mb in beslag neemt. Zonde dus! Om dit veelvoorkomende probleem te verhelpen was het handig om Twitter opnieuw te downloaden. Maar nu is er dus een nog snellere en betere manier om de cachegegevens te verwijderen.  

Hoe dit moet? Het is eenvoudig: 

 1. Open de Twitter-app;

 1. Ga naar het tabblad ‘ik’ en druk op het tandwieltje;

 1. Vervolgens ga je naar instellingen en dan naar datagebruik;

 1. Nu zie je het kopje ‘opslag’ met media- en webopslag;

 1. Achter de kopjes zie je hoeveel mb het inneemt;

 1. Klik op de onderdelen en druk op ‘wis opslag’;

 1. DONE! Je hebt nu weer ruimte

Cachegegevens verwijderen in Dropbox 

Net als Twitter heeft Dropbox vannacht ook een soortgelijke functie toegevoegd. Dropbox slaat ook allerlei extra gegevens op wat in de loop van tijd enorm veel ruimte kan innemen. Om de cache leeg te maken zijn er maar een paar stappen vereist.  

Het gaat als volgt: 

 1. Open de Dropbox-app;

 1. Linksboven staat het tandwieltje, klik hierop;

 1. Scroll naar beneden;

 1. Kies voor ‘clear cache’;

 1. DONE! Je hebt nu weer ruimte

 
Wat verandert er nu? Niet veel. Het enige wat je kan merken is dat het soms wat langer duurt om bepaalde bestanden te laden omdat je iPhone nu alles weer moet downloaden. Het is verder niet schadelijk voor je bestanden die offline opgeslagen zijn. 

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer