Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

iOS biedt tal van mogelijkheden voor jullie. Zo zijn er veel functies die de meeste gebruikers niet kennen. Deze drie opties in iOS zijn zowel futuristisch als handig. 

Notificatie met filter

Zit je in een stille omgeving en wil je liever je iPhone een andere notificatie laten afspelen. Dan kan dat. Je kunt bijvoorbeeld led-flitsen laten afspelen als je een berichtje krijgt in plaats van een geluidsnotificatie.

Ga naar: Instellingen > Algemeen/Toegankelijkheid > Horen > Led-flits bij melding > inschakelen.

flits notificatie iPhone

iPhone instellingen voor kinderen

Veel lezers gebruiken hun iPad of iPhone als ‘tweede speen’ voor hun kinderen. Je geeft ze een device en ze zijn er wel even zoet mee. Wij kunnen ons voorstellen dat je wilt dat je kinderen niet in alle apps kunnen, denk bijvoorbeeld aan internetbankieren en foto’s. Met behulp van de functie ‘Begeleide toegang’ kun je instellingen welke apps jouw kinderen wel of niet kunnen openen. 

Ga naar: Instellingen > Algemeen/Toegankelijkheid > Leren > Begeleide toegang. Stel hier een beveiligingscode naar wens in en druk de ‘Activeringsknop in’. Als je vervolgens, in een app, 3x op de homeknop druk dan wordt de ‘Begeleide toegang’ ingeschakeld. Teken een vak in een gebied van het scherm welke omgeving je wilt buitensluiten voor je kids. Zijn je kinderen uitgespeeld? Druk dan weer 3x om de homeknop om de‘Begeleide toegang’ weer uit te schakelen.

Tip: alle abonnementen met iPhone vergelijken

 begeleide toegang iphone

Futuristisch Schakelbediening

Wil jij liever Siri laten starten door je gezicht van links naar rechts te bewegen? Dan kan dat! In de iPhone functie ‘Fysiek en Motorisch’ zijn er talloze mogelijkheden op dit gebied.

Ga naar: Instellingen > Algemeen/Toegankelijkheid > Schakelbediening > Fysiek en Motorisch > Schakelaars > Voeg schakelaar toe. Nu kunnen ze fysieke acties koppelen aan functies van je iPhone. 

fysieke schakelaars iphone

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer