Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Terwijl de iPhone XR al de langste batterijduur van alles iPhones ooit heeft, claimt the Koreaanse website The Elec dat de 2019 versie van de iPhone XR een nog grotere batterij zal krijgen.

Volgens de berichtgeving zal de 2019 versie van de iPhone Xr een 3110 mAh batterij krijgen. Dat is bijna 6 procent meer dan de 2942 mAh van de huidige versie. Dat betekent overigens wel dat de iPhone Xs Max nog steeds de grootste batterij heeft van alle iPhones (3174 mAh). Echter is de verwachting dat de nieuwe iPhone XR minder stroom verbruiken in tegenstelling tot de XS Max.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple zal in september een drietal nieuwe 2019 versies van de geliefde iPhone smartphone reeks uitbrengen. De nieuwe iPhone XR wordt uitgebreid met een dubbele camera. En waarschijnlijk zal hij naast het huidige kleurenpalet ook in het groen en lavendelkleurig beschikbaar komen.

De bron, The Elec, heeft het echter ook wel eens mis gehad in het verleden dus is het verstandig dit gerucht met een korreltje zout te nemen. Maar het neemt natuurlijk niet weg van het feit dat een grotere batterij, danwel een langere batterijduur een bepaalde zekerheid is bij nieuwe modellen. Net zoals dat een betere camera en een snellere processor vrijwel altijd aanwezig is bij een nieuwe iPhone versie.

In het verleden hebben de iPhones versies altijd een betere batterijduur gehad dan hun voorgangers. Ook bij de ontwikkeling van updates van het iOS besturingssysteem is batterijduur een belangrijk onderdeel. Ook met de komst van de donkere modus in iOS 13 zet Apple weer een belangrijke stap om de batterijduur van de huidige iPhones te vergroten. 

Mocht de batterij van jouw huidige iPhone ook snel leeglopen dan is de de nieuwe iPhone XR wellicht een fijn toestel voor jou. Mocht je echter nog geen budget hebben voor een nieuwe iPhone, dan kun je ook eens kijken naar onze batterij bespaartips

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer