Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het succes van Touch ID heeft Apple op het idee gebracht voor de Iris ID, aldus DigiTimes. Binnen twee jaar zal deze technologie op de nieuwe iPhones aanwezig zijn.

Iris ID scan

DigiTimes bracht afgelopen maandag een rapport uit dat erop wijst dat Apple waarschijnlijk deze technologie gaat introduceren. Net als een vingerafdruk is bij iedereen zijn iris uniek en te onderscheiden van andere. Daarom is volgens kenners de Iris scan ‘the next big thing’ in de telefoon industrie.

Op dit moment wordt de Iris herkenning technologie al toegepast op luchthavens zoals Schiphol. Dit heeft als voordelen dat iedereen automatisch herkent kan worden zonder zijn of haar paspoort te laten zien. Ook de veiligheid op de luchthavens heeft hier profijt van omdat ze precies weten wie er aanwezig zijn.

touch-id-iphone

Lees ook: Een gemiddelde Apple gebruiker ontgrendelt de iPhone 80 keer per dag

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Apple patenten

Apple bezit een aantal patenten die over gezicht herkenning technologie gaan. Een van deze patenten gaat over 3D herkenning in combinatie met beveiliging. Het bedrijf heeft ook diverse specialisten rondom gezichtsherkenning sinds kort in dienst genomen. Al deze tekenen wijzen in de richting van de eventuele Iris scan in de nieuwe generatie iPhones.

Voor nu heeft Apple voor de iPhone en iPad vooralsnog de Touch ID technologie. Hiermee kan de gebruiker eenvoudig het toestel ontgrendelen door gebruikt te maken van zijn vingerafdruk. Deze technologie is vooruitstrevend in de industrie omdat concurrenten moeite hebben om dezelfde kwaliteit te bieden.

Lees ook: iPhone wordt gebruiksvriendelijker voor linkshandige

Voordeel Iris scan

Mocht de Iris scan geïntroduceerd worden dan lijkt het ons een perfect moment om dit ook toe te passen op de iPad en Mac. Stel je voor dat jouw device weet wie er gebruik maakt van het systeem zodat bepaalde wensen en bestanden automatisch zichtbaar of juist verborgen zijn. Laten wij hopen dat de iPhone 8 een Iris scan krijgt. Wij zijn enthousiast! Jij ook?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.