Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een software-update van iOS voor jouw iPhone brengt vaak de nodige nieuwe functies met zich mee. Toch horen wij vaak dat men denk dat hun iPhone er trager van wordt. Het is getest en de resultaten zijn bekend.

Snelheidstest voor iPhones

De iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 en de iPhone 6s hebben de mannen van EverythingApplePro gekoppeld aan een snelheidstest. In deze snelheidtest worden er verschillende onderdelen gemeten zoals opstartsnelheid, opstarten van apps en systeemanimaties. 

Lees ook: Zo maak je een oudere iPhone sneller

Alle iPhones zijn voorzien van de laatste iOS update. Dit is de iOS 9.3.2 en voor de iPhone 4 iOS 7.1.2. Daarnaast is er van iedere iPhone een model dat de oorspronkelijke software bezit. Zo hebben de mannen van EverythingApplePro de iPhones met elkaar kunnen vergelijken. Zie hier het resultaat:

Zie ook: iPhone vergelijkingsvideo met álle iPhones tot nu toe!

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Conclusie iPhone vergelijkingsvideo

Zoals wij al hadden verwacht starten de oudste model trager op met de nieuwste software dan met de oorspronkelijke software. Dit kan te maken hebben met de hoeveelheid processen die aan de laatste softwares zijn toegevoegd. De iPhone 6 en 6s lijken hier geen last van te hebben en starten juist sneller op.

Daarnaast reageren systeemanimaties sneller en apps starten sneller op. Wij zijn positief gestemd door het resultaat.

Lees ook: Voelt jouw iPhone 6 trager aan na de aankondiging van de iPhone 6s en iOS 9?

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.