Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple heeft op het gebied van iPhones en accessoires een monopolypositie. Dit betekent dat andere fabrikanten bepaalde producten niet mogen produceren, waardoor deze niet goed aansluiten op het merk Apple. Nu het bedrijf de richtlijnen voor het made for iPhone programma wijzigt, komt hier snel verandering in.

Het made for iPhone programma is speciaal voor accessoiresmakers die aangesloten zijn bij dit licentie programma. Dit betekent dat leden van het licentie programma officiële accessoires met het keurmerk van Apple mogen produceren. Apple heeft tot nu toe de mogelijkheden binnen het made for iPhone programma sterk beperkt. Hierdoor konden externe bedrijven geen accessoires op de markt brengen met usb-c-poort. Tot nu toe verplichte Apple om alle accessoires uit te rusten met Lightning Poort, anders kreeg het product niet het Apple keurmerk. Het gaat hier om producten en accessoires als luidsprekers, controllers en batterijpakketten. Producenten mogen vanaf nu ook producten met usb-c aansluiting maken.

Hierdoor hoeven consumenten niet langer een usb-c-naar-lightning-kabel te kopen, die alleen verkrijgbaar is bij Apple zelf. Deze kabel kost al gauw €29. Dit kan duur uitvallen voor het gebruik van een accessoire dat door een extern bedrijf is geproduceerd.

Tip: iPhone toestellen op prijs vergelijken

Accessoires die op meerdere apparaten werken

De usb-c-poort wordt steeds vaker toegepast in Android telefoons en op Windows computers. Apple was een van de eerste merken die met dit type aansluiting kwam, al snel volgden steeds meer merken en producten met de usb-c-poort. Op deze poort kan een hub met andere poorten worden aangesloten, waardoor er de mogelijkheid bestaat om meerdere externe apparaten te koppelen.

Doordat Apple de leden van het licentie programma nu ook officiële accessoires met usb-c aansluiting laat produceren, ontstaan er meer mogelijkheden voor Apple gebruikers. Naast het feit dat er geen aparte kabel meer nodig is, kunnen de accessoires direct worden aangesloten op Android telefoons of Windows computers. Dit vergroot het gebruiksgemak en zorgt voor tevreden Apple klanten.

Fabrikanten die lid zijn van het made for iPhone programma worden voorzien van documentatie, componenten en gereedschappen om hun accessoires te laten werken met iPhone en iPad. Fabrikanten zijn niet verplicht om bij hun producten een usb-c-naar-lightning-kabel te leveren.

Alle abonnementen met iPhone vergelijken

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer