Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Smartphones zijn de laatste jaren fors duurder geworden. Hoewel Apple aan een goedkoper model werkt, valt er ook veel te besparen op het abonnement. Voor het grootste voordeel houd je rekening met onderstaande vijf tips.

1. Kies een iPhone die bij je past

Op het gebied van iPhones is er veel verkrijgbaar. De iPhone SE en nieuwere SE2 zijn de kleinste modellen. Met eenvoudige functies is dit tevens de goedkoopste iPhone. Ook de iPhone 6 en iPhone 7 zijn prima voor eenvoudig gebruik zoals bellen, internetten en fotograferen. Kies bij intensief gebruik zoals gamen of streamen voor een toestel met krachtige processor en de nieuwste iOS versie.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

2. Bepaal je opslagruimte

Alle iPhones tot 2018 beschikken niet over een micro SD kaartsleuf. Hierdoor is het ook niet mogelijk om het iPhone geheugen uit te breiden. Bijna iedereen met een iPhone loopt er vroeg of laat tegenaan: te weinig geheugen. De iPhone 5 beschikt over maximaal 64 GB opslagruimte. Bij de 8 Plus vinden we tot 256 GB geheugen. IPhone X staat hier gelijk aan. Het is dus even goed om te bepalen hoeveel opslagruimte je denkt nodig te hebben. Houd hierbij rekening met foto’s, video’s en audiobestanden. Een iPhone met hogere opslagcapaciteit is over het algemeen duurder in aanschaf. Mogelijk introduceert Apple vanaf 2018 de iPhone met uitbreidbaar geheugen.

3. Aantal belminuten en data

Na het uitkiezen van de meest geschikte iPhone is het belangrijk om het aantal belminuten en data te bepalen. Onbeperkt bellen en sms'en is tegenwoordig niet duur meer. Vaak betaal je slechts enkele euro's per maand meer. Onbeperkte databundels zijn wat duurder. Hier staat tegenover dat je nooit meer rekening hoeft te houden met de datalimiet. Kies voor een databundel die net iets meer biedt dan je maandelijks nodig hebt. Overstappen naar een grotere databundel is altijd mogelijk.

Vergelijk: iPhone 8 abonnementen

4. Kijk en vergelijk de providers

Providers zijn sterke concurrenten van elkaar. Vergelijk de iPhone met abonnement van T-Mobile, KPN of Vodafone met elkaar. Kijk ook eens wat Telfort, Tele2 of een van de andere providers te bieden hebben.

Tip: T-Mobile abonnementen vergelijken

5. Overstappen is soms voordeliger

Heb je nog een telefoonabonnement lopen? Soms is overstappen naar een andere provider voordeliger. De eigen provider zal tegen het einde van de contract tijd altijd met een nieuwe aanbieding komen. Kies voor verlengen of kijk uit naar een andere provider, waar je vaak extra voordeel krijgt. Nummerbehoud is altijd mogelijk.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer