Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Vandaag bleek uit de financiële rekeningen van Android dat Google aan Apple 1 miljard dollar heeft betaald om in 2014 de standaard zoekmachine te blijven op iOS apparaten.

Het zijn van de standaard zoekmachine houdt in dat wanneer er iets gezocht worden op een 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

iPhone zoekmachineiOS apparaat, dat dit automatisch met Google gebeurt. Zoals op de afbeelding te zien zijn er verschillende zoekmachines, het gros van de gebruikers zoekt het liefst met Google.

Apple krijgt een percentage van de omzet verkregen uit zoekmachine's via Apple apparaten. Dit omzetaandeel was (geschat) ongeveer 34%, hoewel het onduidelijk is of Apple 34% krijgt of Google 34% houdt. Hoewel het eerste geval uiteraard logischer is. Een interessant feit is dat Google tot vier keer  meer verdient op iOS gebruikers dan op zijn eigen Android gebruikers, wat het belang van deze deal aangeeft. 

In 2014 gingen er geruchten rond dat Yahoo zijn best deed om Google te vervangen als standaard zoekmachine. Dit heeft niet plaatsgevonden echter is het onduidelijk waarom (is het een kwestie van kapitaal of kwaliteit?).

 

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.