Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Google Maps heeft een aantal bekende en onbekende functies. Zo ook de mogelijkheid om offline kaarten op te slaan. Wij leggen jou uit hoe! 

Google Maps offline kaarten opslaan is mogelijk sinds December 2015. Het offline opslaan van kaarten wordt onwijs goed gebruikt vanwege de praktische functie. Daarnaast beschikt Google Maps ook actuele files, navigatie en OV-informatie.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Google Maps offline kaarten opslaan

Voor de Android toestellen kon het opslaan van kaarten al sinds November 2015. Nu het ook kan op iOS toestellen leggen wij graag uit hoe je hier gebruik van maakt. Met de implementatie van offline kaarten opslaan gaat Google verder dan ooit. Als gebruikers van Google Maps kun je niet alleen een kaartoverzicht offline opslaan maar ook navigeren. Deze offline navigatie mogelijkheid van Google Maps is vooral handig als je in het buitenland verblijft waar je doorgaans niet continue over internet beschikt. Kruip van te voren in een lokaal WiFi café, stel je route in en zet de kaarten in Google Maps offline.

Google heeft de nieuwe offline functie zelfs zover verwerkt dat je ook offline restaurant, tankstations en jouw lokale buurtsuper kunt beoordelen. Ook zijn openingstijden en beoordelingen van andere gebruikers zichtbaar.

Zo sla je offline kaarten op in Google Maps

Ben je overtuigd van de handige offline kaarten functie van Google Maps? Zo maak je hier gebruik van:

  1. Download de Google-Maps applicatie en open hem
  2. In de zoek balk bovenin vul je de gewenste plaatsnaam in
  3. Klik op de gewenste locatie en druk onderaan het scherm op de naam
  4. Vervolgens krijg je een overzicht van de ‘Opslaan’ ‘Delen’ en ‘Downloaden’
  5. Druk op ‘Downloaden’ en de kaart wordt offline gezet

Google Maps offline kaarten opslaan

Extra functies Google Maps

Google Maps beschikt over steeds meer handige functie. Er is nu, naast het offline halen van kaarten, ook de mogelijkheid om benzineprijzen in een overzicht te zien. Zo kun jij direct zien waar je het goedkoopst kunt tanken.

Daarnaast had Google Maps al de beschikking over de zogeheten ‘Nachtmodus’. De kleur van de kaarten veranderen zodra het donker begint te worden. Op deze manier worden de kaarten van Google Maps in de nacht beter af te lezen.

Al deze functies zijn samen gratis te downloaden in de Google Maps app in de App Store. Voor 200 MB ruimte heb jij een goede navigatiesysteem op jouw iPhone.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer