Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple is toch overwegend wit? Ja maar de bedrijfsvoering is groen! Van alle grote techbedrijven is Apple de grote nummer 1, dat al voor de derde keer op rij. Feest bij Apple dus!

Greenpeace geeft hoge score aan Apple

Samen met de twee reuzen – Google en Facebook – behoort Apple tot de bedrijven die het minst vervuilend zijn voor de aarde. Dit beweert Greenpeace nadat zij een nieuw rapport uitbrachten (zie onderstaande afbeelding). Apple scoort zo hoog omdat 83 procent van alle energie die ze gebruiken schoon is. Dus voor die energie wordt er bijvoorbeeld wind- of zonne-energie gebruikt in plaats van fossiele brandstoffen als kool en gas. Op nummer 2 vinden we Facebook terug, zij kwamen op een percentage van 67 en daaropvolgend Google met 56%. Ook niet slecht voor zulke giganten!

Lees ook: Apple gaat over van plastic naar papieren tasjes

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Greenpeace lovend over Apple

Greenpeace is enthousiast over Apple als het om energieverbruik gaat. De gehele IT-productieketen wordt beïnvloedt door Apple. Ze hebben er zorg voor gedragen dat ook andere IT-datacenters en bedrijven die aan Apple leveren schonere energie zijn gaan gebruiken. Het doel van Apple is om uiteindelijk een 100% schone bedrijfsvoering te realiseren. Het nieuwe hoofdkantoor van Apple draagt hier aan bij, het heeft namelijk 65.000m2 aan zonnepanelen op het dak!

Lees ook: Drone video over toekomstig laat voortgang Apple Campus 2 zien

Greenpeace ranking

Greenpeace is sinds 2009 bezig met rankings voor schone techbedrijven. Ze stellen jaarlijks een rapport samen waarin je voor elke organisatie in de IT-sector de energetische voetafdruk kunt terugvinden. Momenteel is de gehele voetafdruk zo’n 7 procent van alle elektriciteit die wereldwijd ‘beschikbaar’ is. Door de groei van techbedrijven en online wordt er verwacht dat dit de komende jaren snel zal stijgen. Daarom is het juist belangrijk dat er nu al in wordt geïnvesteerd!greenpeace lijst apple

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer