Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Er zijn de afgelopen dagen knallende cijfers bekend gemaakt. Zo heeft Instagram 700 miljoen actieve gebruikers en maakt Twitter een enorme groei door. De teller staat bij Twitter inmiddels op 328 miljoen actieve gebruikers. Hoppa!

Met de recente kwartaalcijfers krijgen we een klein kijkje in de keuken. Opvallend is dat de omzet van Twitter daalde, ondanks de grote toename in gebruikers.

Lees ook: Gebruik Twitter en Dropbox om opslagruimte vrij te maken

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Fikse groei

Instagram maakt een flinke groei door. Op het eigen socialmedia kanaal maakt Instagram bekend dat de laatste 100 miljoen gebruikers zich verrassend snel bij de rest van de “Instagrammende wereldbevolking” voegde. In december 2016 stond de teller van Instagram nog op 600 miljoen actieve gebruikers, nog geen vier maanden later is dit aantal gestegen naar 700 miljoen.

Lees ook: Instagram: Meerdere foto's tegelijk posten binnenkort mogelijk

Groter dan Snapchat

Instagram verklaart de snelle groei door het meer eenvoudige aanmeldproces en de komst van Instagram Stories. De copy-paste acties van Instagram lijken te werken, door flink wat kopieerwerk van Snapchat lijkt Instagram sterker te groeien dan ooit tevoren. Het is nu zelfs zo dat Instagram Stories meer gebruikt wordt dan Snapchat. Met 150 miljoen actieve gebruikers loopt flink Snapchat achter, in tegenstelling tot de 200 actieve gebruikers van Instagram Stories.

Lees ook: Snap Inc. gaat naar de beurs met Snapchat

Adverteerders blijven achter

Twitter maakte ten opzichte van april 2016 een groei van 14 procent mee. Op dit moment gebruiken 328 miljoen mensen dagelijks Twitter. Gek genoeg blijft de omzet wat achter. De oorzaak is te vinden in de achterblijvende adverteerders. Het afgelopen kwartaal liepen de advertentie-inkomsten met 11 procent terug. Echt zorgen hoeven we ons nog niet te maken, want ondanks de omzetdaling boert Twitter, met 548 miljoen dollar, nog aardig goed.

De komende tijd blijft Twitter nog volop in ontwikkeling. Naar verluidt zullen veel van de investeringen terugkomen in live-video functies.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer


Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.