Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wie herinnert zich nog die wiskundeleraar die ons ervan verzekerde dat we heus niet altijd met een rekenmachine op zak zouden lopen? Precies. Met de komst van smartphones zijn veel dingen stukken makkelijker geworden.

Maar veel mensen halen nog niet alles eruit wat erin zit: slim omgaan met je smartphone betekent dat hij je met nog meer kleine klusjes kan helpen - en vaak is het ook gewoon leuk om te doen. Daarom voor alle trotse iPhone bezitters, hier de handigste iPhone hacks!

Slimme smartphonehoesjes

De eerste hack zit ‘m niet eens in je telefoon, maar gaat om het soort hoesje dat je gebruikt. Veel mensen gaan voor simpele iPhone 11 hoesjes, maar er zijn talloze toffe varianten die je iPhone nog beter beschermen. Zo zijn er telefoonhoesjes die je telefoon waterproof maken, die je om je nek kunt hangen en die je meteen een handige standaard geven.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

1001 apps? Zo zoek je de juiste met één swipe

Zelfs al heb je al je apps netjes geordend in mapjes, kan het makkelijk zijn om het overzicht te verliezen. Heb je een specifieke app nodig? Swipe dan van het midden van je homescherm naar beneden en je kunt direct zoeken.

Gebruik je app als een vergrootglas

Wil je de kleine lettertjes lezen? Ga in je iPhone naar Instellingen, dan Algemeen, dan Toegankelijkheid, en klik op Vergrootglas. Vanaf nu kun je driemaal op de startknop klikken om de camera van je iPhone in een vergrootglas te veranderen.

Oorworm? Zoek liedjes via de lyrics in Apple Music

Krijg je dat ene zinnetje van een liedje maar niet uit je hoofd, maar kom je ook niet verder dan dat ene zinnetje? Ga naar Apple Music en typ het daar in: dan zie je meteen om welk liedje het gaat. Apple is niet voor niks de eigenaar van Shazam.

Scherm te groot? Zo pas je het toetsenbord aan

Die kleine iPhones waren lang niet zo erg: je kon tenminste makkelijk alle toetsen op je scherm aanklikken. Heb je wanneer je je iPhone met één hand gebruikt moeite met typen?

Open een applicatie die je toetsenbord gebruikt en houd het Emoji- of Wereldbolpictogram in de linkerbenedenhoek ingedrukt. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om een toetsenbord met één hand aan de linker- of rechterkant van de telefoon te gebruiken.

Wat is jouw favoriete iPhone hack?

Iedereen kiest voor Apple met een reden, en vaak is dat gebruiksgemak. Ga op onderzoek uit in je telefoon en je vindt vast nog talloze andere leuke tricks!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer