Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Handige tips en trucks om meer uit jouw iPhone en iPad te halen. Van het automatisch reageren met een tekstbericht tot het slimmer gebruiken van autocorrectie. Haal je voordeel uit deze handige iPhone tips.

Custom replies

Als je gebeld wordt op je iPhone kun je wegklikken en tegelijkertijd reageren met een SMS bericht. Wist je ook dat je zelf de tekst voor het SMS bericht kan bedenken? Ga naar ‘Instellingen’ » Telefoon » Reageren met tekstbericht en stel zelf drie tekstberichten naar keuze in!

sneltoetsen voor tekst

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Trilpatroon instellen

Wil je liever een ander trilpatroon instellen omdat je de telefoon vaak slecht voelt trillen? Dat kan. Ga binnen de instellingen naar ‘Geluiden’ » Beltoon en kies bovenin voor ‘Trillen’. Je kunt hier een trilpatroon naar keuze selecteren of aanmaken.

Heb jij een andere ringtone als je werk belt dan als je vrienden bellen? Wist je ook dat je kan merken wie er belt als je telefoon trilt? Dit kan door middel van een handmatig ingesteld trilpatroon. Ga naar een contactpersoon, kies ‘Wijzig’ en klik op Trilling. Hier kun je een patroon naar keuze instellen of een nieuw patroon maken.

Snel cijfers typen

Wil jij snel een aantal cijfers of tekens in een bericht of notitie typen? Waarschijnlijk doe je het op de moeilijke manier! Als je een SMS bericht typt hoef je alleen maar met één vinger de ‘123’-knop ingedrukt te houden om snel wat cijfers in te typen. Bij loslaten ga je gewoon weer terug naar het qwertytoetsenbord! 

Sneltoetsen voor tekst

Het is op de iPhone mogelijk om een sneltoets voor een bepaalde tekst in te schakelen. Zoals op de onderstaande afbeelding te zien is heb ik voor de letters ‘wss’ ingeschakeld dat het woord ‘waarschijnlijk’ verschijnt. Dit is een enorm handige manier om ‘lange’ woorden of zelfs zinnen snel te typen. Je kunt de sneltoetsen instellen door naar ‘Toetsenbord’ te gaan in de ‘tab Algemeen van de ‘Instellingen’ app.

Tekstvervanging autocorrectie iPhone iPad

Lees ook: Tips om de batterijduur van jouw iPhone te verbeteren

Herstel door schudden

De iPhone heeft al erg lang een functie waarbij het licht schudden van de iPhone gebruikt kan worden om geschreven tekst te verwijderen (herstellen). Sinds iOS 9 kan deze (voor velen erg vervelende functie) functie eindelijk uitgezet worden. Binnen de ‘Instellingen’ app kan naar Algemeen » Toegankelijk » Herstel door schudden genavigeerd worden om de functie uit te schakelen.

herstel door schudden

Autocorrectie

En ‘last but not least’… De welbekende autocorrect functie! Autocorrect is een systeem dat ‘verkeerd’ getypte woorden probeert te vervangen naar grammaticaal correcte woorden. Het probleem is echter dat autocorrect het niet altijd bij het juiste eind heeft, waardoor soms bizarre zinnen kunnen ontstaan. Ook komt het vaak voor dat Engelse woorden vervangen worden voor Nederlands. Voor sommige mensen is autocorrect erg handig, voor anderen niet. Je kunt de functie aan of uitzetten in de ‘Instellingen’ app bij Algemeen » Toetsenborden.

Lees ook: Autocorrectie op je iPhone en iPad verbeteren

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer