Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Sinds 2018 ondersteunt Apple niet langer de 32-bit apps. Dit is doorgevoerd binnen de iOS 11 update. Is een iOS app-32 bit, dan werkt deze mogelijk niet meer. Wie nog een soortgelijke app op zijn toestel heeft staan, doet er goed aan deze te vervangen voor een 64-bits versie.

Het is niet altijd eenvoudig om een 32-bit app te herkennen. Aan de buitenkant is niets te zien, behalve het feit dat de app mogelijk niet meer werkt. Echter: voor het niet werken van een app kan ook een ander probleem ten grondslag liggen. Het is daarom belangrijk om vanaf iOS 11 even te controleren welke bit versie een app heeft.

Vergelijk: Alle abonnementen met iPhone vergelijken

Controleren van de app compatibiliteit

Het is heel eenvoudig om op de iPhone zelf de huidige app versie te checken. Ga naar instellingen en selecteer algemeen > info > apps. Staan er verouderde apps op de iPhone, dan is dit zichtbaar onder het kopje ‘app compatibiliteit’. Wanneer hier niks staat, zijn alle aanwezige apps 64bit.

Het updaten van oude apps

Voor sommige 32-bit apps is een update naar 64 bit beschikbaar. Het is aan de ontwikkelaar om deze app bij te werken. Doet de ontwikkelaar dit niet, dan is de app vanaf iPhone 5s en hoger niet meer bruikbaar.

In de lijst appcompatibiliteit is direct zichtbaar voor welke 32 bit apps een update beschikbaar is. Het updaten kan heel eenvoudig door middel van doorklikken naar de appstore, waar de app wordt bijgewerkt.

Is het niet mogelijk om de app bij te werken naar 64 bit? In dit geval zit er niets anders op dan de app te verwijderen. Vaak zijn er wel vergelijkbare applicaties in de App Store te vinden.

32-bit wachtwoorden app

Een ander probleem dat zich met de iOS 11 update voordoet is de wachtwoorden app, dat wachtwoorden genereert en sites beheert. Het betreft hier vaak 32bit wachtwoorden app, die na de iOS update niet meer werkt. Hierdoor kunnen veel iPhonebezitters deze belangrijke app niet meer gebruiken. De oplossing is het installeren van de app op een oudere iPhone met iOS 10. Hier is het vaak mogelijk om de gegevens alsnog te exporteren.

Kom je overigens nog een 32-bit applicatie in de App Store tegen? De kans is klein, omdat Apple deze applicaties niet langer toelaat. Mocht het toch gebeuren, dan is het raadzaam deze applicatie niet te downloaden en hier een melding van te maken. Zo help je niet alleen jezelf maar ook andere bezitters van een los iPhone toestel

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer