Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Volgens de nieuwste geruchten werkt Apple aan een iPhone met licht gebogen scherm. Dit is mogelijk dankzij het flexibele Oled display. Het voordeel van een gebogen scherm zit hem in een betere kijkervaring. Mocht Apple hier daadwerkelijk aan werken, dan kan de ontwikkeling nog ruim 2 jaar op zich laten wachten.

Een gebogen televisiescherm is al langer op de markt. Deze televisies worden ook wel de curve tv’s genoemd. Het grootste voordeel van het gebogen televisiescherm is meer gevoel van diepte, zonder gebruik te maken van een 3d bril. Het zorgt optisch voor een groter kijkoppervlak en een bioscoopervaring. Deze zelfde ervaringen moeten terugkomen in de iPhone met gebogen scherm. Ook hierbij ontstaat er meer diepte en een betere waarneming voor de ogen.

Gebruik van Oled schermen

Voor de nieuwste iPhone toestellen maakt Apple gebruik van Oled schermen. Dit is een vrij nieuwe ontwikkeling dat zich kenmerkt door de flexibiliteit. Hierdoor is het mogelijk een Oled display tot een bepaald percentage te buigen.

Voorheen maakte Apple alleen gebruik van lcd-schermen. Deze techniek is inmiddels achterhaald en zal in de toekomst steeds meer verdwijnen. De nieuwste Oled schermen worden door leverancier Samsung geproduceerd en aan Apple geleverd. Hierdoor pikt Samsung een graantje mee van de populariteit van iPhone toestellen. Dit was vooral terug te zien bij de uitgifte van de iPhone X, het nieuwste toestel dat voorzien is van Oled scherm.

Reactie van Apple

Zoals wel vaker het geval is wil Apple nu ook geen reactie geven op deze geruchten. Op zich wel begrijpelijk, omdat ontwikkelingen achter de schermen nog even geheim moeten blijven. Wanneer vooraf bekend is waar Apple aan werkt, zou de concurrent hier zomaar mee vandoor kunnen gaan. Apple staat al jarenlang bekend om zijn vernieuwende technieken. Zo loopt het gemiddeld 2 jaar voor op de nieuwste ontwikkelingen. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een krachtige iPhone. De iPhone toestellen komen bij verschillende testen als beste uit de bus. Hierbij laten ze concurrenten zoals Samsung en Huawei ver achter zich.

Tip: iPhone kopen - los toestel

We zijn benieuwd waar Apple over 2 jaar staat en of de iPhone met het gebogen scherm daadwerkelijk wordt uitgebracht. Zodra deze wordt uitgebracht vind je hem in onze vergelijkers voor losse iPhone toestellen.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer