Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Het is niet fijn om te moeten bijbetalen voor mobiel datagebruik buiten je internetbundel. Daarom hebben we de volgende tips voor je waarmee je het mobiele datagebruik van je iPhone flink kunt verlagen.

Mobiele data in de gaten houden

Tegenwoordig is het mogelijk om zelf het dataverbruik van apps in de gaten te houden. Zo kun je gemakkelijk zien welke apps mobiel internet ‘opslurpen’. Ga naar ‘Mobiel netwerk’ binnen de ‘Instellingen’ app en scroll naar onder. Je ziet nu een volledig overzicht van al je apps en hun internetverbruik. 

Mobiel dataverbruik

Mobieldataverbruik per app 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Mobiele data per app uitzetten

Je kunt in dit menu gemakkelijk apps toegang tot het mobiele netwerk verlenen of ontnemen. Wij raden je aan om de App Store toegang te ontnemen vanwege het hoge dataverbruik. 

Ga je richting het eind van je internetbundel? Sommige games laten advertenties in onnodig hoge resolutie zien. Ontneem de games tijdelijk internettoegang en bespaar op deze manier mobiele data. 

Vergeet vervolgens niet om de internettoegang weer aan te zetten. Zonder de advertentieopbrengsten heeft de aanbieder van de app namelijk vaak geen inkomstenbron.

Snapchat reismodus

Gebruik jij veel Snapchat? Het is een onwijs leuke app, maar deze app kost wel veel data. Wanneer Snapchat ingeschakeld wordt zorgt de app ervoor dat diverse ‘Stories’ alvast gedownload worden waardoor jij deze sneller kan bekijken. Het nadeel is echter dat dit veel mobiele data kost.

Snapchat reisstand

Snapchat reisstand

Gelukkig heeft Snapchat sinds kort een reismodus waarmee het mobiele dataverbruik verminderd wordt. Er worden pas foto’s en video’s gedownload als jij aangeeft deze te willen bekijken door te tikken. Schakel de reisstand in in de instellingen van de Snapchat app binnen het submenu ‘Beheren’. 

Gebruik veel Wi-Fi

Het is aan te raden om bijvoorbeeld in huis altijd van het Wi-Fi netwerk gebruik te maken. Download grote bestanden en apps niet op het mobiele netwerk maar gebruik hiervoor Wi-Fi.

Download muziek 

Muziek luisteren (door middel van streamen) is onwijs leuk maar het kost veel data. Spotify heeft de mogelijkheid om offline afspeellijsten op je iPhone op te slaan zodat het streamen geen extra mobiele data kost (deze nummers nemen wel weer ruimte in beslag).

Ook kun je er voor kiezen om tracks in Spotify in lagere kwaliteit te streamen. De ‘normale’ streamingkwaliteit van Spotify is vaak al goed.

 Spotify streamingkwaliteitStreamingkwaliteit binnen Spotify

Apps verversen uitzetten

Veel apps (met name Facebook) willen op de achtergrond graag werkend blijven. Je kunt het verversen van deze apps uitzetten in de instellingen. Ga naar ‘Instellingen’ >> Ververs op de achtergrond. Je kunt hier per app het verversen uitschakelen.

Heb jij nog meer goede tips om mobiel dataverbruik te besparen? Laat het ons weten!

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer