Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Apple werkt op dit moment aan een nieuwe lijn MacBook Pro laptops. Deze laptops worden in het vierde kwartaal van 2016 aangekondigd en hebben diverse interessante features waaronder een OLED 'touch' balk.

Eerder berichtten wij al over de OLED balk die waarschijnlijk voor de nieuwe MacBook Pro gebruikt zal worden. Dit touchscreen komt in plaats van de function toetsen (F1 tot F12) en neeemt daarmee ook de werking van deze handige toetsen over. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Zo werkt de OLED balk

De OLED balk zal het gebruik van sneltoetsen mogelijk maken die eerst alleen met de function toetsen uit te voeren zijn. Denk aan het doorspoelen/overslaan van een nummer, het verhogen van de schermhelderheid maar ook het weergeven van de huidige datum, het batterijpercentage en wellicht de status van downloads of synchronisatieprocessen.

Zie hieronder een voorbeeldconcept ontwikkeld door Martin Hajek.

Macbook OLED

Wellicht zal de OLED balk ook app-specifieke controls aanbieden. Dit houdt in dat de balk besturingen weergeeft afhankelijk van welke applicaties op dat moment draaien. Een eventuele andere mogelijkheid is dat de OLED balk controle biedt over de dock, waarin alle draaiende applicaties te zien zijn en applicaties dus ook naar de voorgrond gehaald kunnen worden (zonder de muis aan te raken).

OLED balk als Touch ID

Een andere interessant gebruik van de OLED balk is als beveiliging. Vermoedelijk wordt het mogelijk de nieuwe MacBook te ontgrendelen met één vinger (én uiteraard je vingerafdruk). Er wordt namelijk een Touch ID knop (vergelijkbaar met die van de iPhone) geïntregeerd in de power up knop van de Apple MacBook. 

Andere nieuwe MacBook functies

De nieuwe MacBook wordt waarschijnlijk voorzien van nog meer interessante verbeteringen waaronder:

  • Dunner dan eerdere modellen
  • Skylake processor (zoals op dit moment ook gebruikt in de reguliere MacBook 12 inch)
  • Betere grafische processor
  • USB-C poorten
  • Apple Pay via Touch ID

Verkrijgbaarheid

Deze nieuwe lijn MacBooks wordt waarschijnlijk voorlopig nog niet aangekondigd. Volgens 9to5mac en Bloomberg zal de aankondiging pas eind 2016 (Q4) plaatsvinden.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer