Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Net als bij Facebook biedt Instagram ook de mogelijkheid om al je gedeelde Instagram-data te kunnen downloaden. Het werkt vrij eenvoudig en we leggen het je hier uit!

Sinds het Facebook schandaal zijn social media gebruikers zich steeds meer bewust van de privacy mogelijkheden. Facebook heeft de privacytools al aangepast. Dankzij een nieuwe tool binnen Instagram is het nu ook mogelijk om al je gedeelde data te kunnen downloaden. Dit geldt dus niet alleen voor de foto’s, maar ook de video’s en berichten.

Deze week belooft Instagram de data-tool te lanceren. Voor alsnog kan je de tool alleen gebruiken in de webversie van Instagram. Later wordt de data-tool ook gelanceerd in de iOS versie van de applicatie.

 

Zo download je al je Instagram data

  1. Ga naar de webversie van Instagram
  2. Ga naar je profiel en klik op het instellingen tandwiel
  3. Navigeer naar ‘Privacy en Beveiliging’
  4. Klik op ‘Download aanvragen’ onder het kopje ‘Gegevens Download’
  5. Volg de instructies in het scherm
  6. Uiterlijk 48 uur na het aanvragen ontvang je een download link met alle gegevens

In de link die je vanuit Instagram toegestuurd krijgt zit ook een back-up van alle Instagram Stories. Deze nieuwe tool heeft alles te maken met de nieuwe privacyregels die in gaan vanaf 25 mei. Vanaf 25 mei hebben gebruikers meer rechten en meer zeggenschap over de data die ze delen. Met deze nieuwe tool hebben gebruikers van Instagram dus meer inzicht over alle data die zij gedeeld hebben.

Beste iPhone deals:

Staat je gewenste abonnement er niet bij? Ga naar de uitgebreide abonnementen met toestel vergelijker, inclusief filters en zoekwoorden, naar de uitgebreide Sim Only vergelijker, of naar de uitgebreide vergelijker voor losse toestellen.


Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer