Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

In iOS 10 kan de foto's app gemakkelijk onderscheiden met wie, waar en in welke setting jouw foto's gemaakt zijn. Hoe werkt deze revolutionaire wijze van fotoherkenning, en is het wel veilig?

iOS 10 gezichtsherkenning

In iOS 10 wordt een nieuwe functie voor Apple's foto's-applicatie geïmplementeerd: vanuit de applicatie kunnen personen maar ook objecten op foto's nauwkeurig herkend worden. De foto's applicatie bepaalt aan de hand van de personen (herkend door gezichtsherkenning), de relatie tussen de herkende personen, de datum, de locatie van de foto's (bepaald door maps) en andere informatie hoe jij je foto's wil categoriseren. 

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Hoe ziet dit er uit?

In iOS 10 zal de foto's applicatie automatisch relevante foto's samenvoegen in zogenoemde 'smart libraries' met herinneringen. Zie hier een voorbeeld van zo'n fotobibliotheek:Apple foto's album

Zoals te zien is bepaalt iOS 10 aan de hand van jouw foto's diverse herinneringen. De herinneringen zijn echter niet beperkt tot personen en plaatsen: iOS 10 analyseert ook de achtergrond. Denk dus aan een automatisch fotoalbum 'in de sportschool' of 'op het water'. Deze herinneringen kunnen vervolgens ook nog omgezet worden in een video!

Video's maken van herinneringen

Het is niet voor het eerst dat we deze gave functie op een smartphone zien: in iOS 10 is het mogelijk om van de herinneringen direct een video te maken. Het is echter wél voor het eerst dat deze functie zó ver uitgebreid is. In herinneringen is het mogelijk om een herinnering te selecteren en hier direct een video van te maken, mét bijbehorende themamuziek!
iOS herinneringen

Hoe veilig is Apple's gezichtsherkenning?

Interessant is dat Apple's gezichtherkenning plaatsvindt op het apparaat zelf. Er worden géén informatie en afbeeldingen naar externe servers gestuurd. Dit maakt deze methode van gezichts-, object- en plaatsherkenning dus volkomen veilig. 

Wij kunnen niet wachten tot iOS 10, maar het zal toch echt moeten. De software update voor iPhone 5 t/m SE/6s komt pas in september 2016.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer