Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Wist je dat het mogelijk is om je iPhone als webcam te gebruiken? Natuurlijk kan het niet helemaal een webcam nabootsen in de traditionele zin. Je kunt je iPhone niet aansluiten op de USB-poort van een computer en verwachten dat hij meteen werkt. Maar je kunt apps gebruiken om de webcam-ervaring te creëren met je smartphone van Apple. De beste app hiervoor is EpocCam. Laten we eens kijken hoe je EpocCam kunt gebruiken om je iPhone als een webcam te laten werken. We laten je ook kennismaken met een aantal EpocCam-alternatieven.

EpocCam kan je iOS-apparaat (iPhone of iPad) veranderen in een webcam voor zowel Windows- als Mac-computers. Er is ook een Android-versie die dezelfde functionaliteit biedt. De ontwikkelaar beweert dat de app traditionele USB-webcams en geïntegreerde webcams volledig kan vervangen. De app ondersteunt zowel video als audio en is compatibel met veel van de toonaangevende apps voor videospelers, waaronder Skype, Streamlabs OBS en YouTube. Het maakt niet uit of je met je familie wilt chatten, games naar je volgers wilt streamen of wilt videovergaderen met je collega's, het is mogelijk met EpocCam en een iPhone.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

Gratis vs betaald

EpocCam biedt een gratis en een betaalde versie. De gratis versie biedt een videoresolutie van 640x480, USB-ondersteuning (indien gebruikt met macOS), de mogelijkheid om de camera's aan de voor- en achterzijde van je apparaat te gebruiken als webcam-ingang en Wi-Fi-connectiviteit. Als je de gratis versie gebruikt, moet je watermerken op je video's en in-app-advertenties accepteren. De Pro-versie verwijdert advertenties en het watermerk. Het is echter alleen het overwegen waard als je een Mac hebt. Veel van de pro-functies zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van het desktopbesturingssysteem van Apple. Pro-functies zijn onder meer knijpen om te zoomen, handmatige scherpstelling, zaklampondersteuning, HDR-video, dubbele camera en dimscherm (ook wel "spycam" genoemd). Het andere grote voordeel van het gebruik van de betaalde versie is de verhoogde videoresolutie. Het springt van 640x480 naar 1920x1080.

Alternatieven

Als je niet tevreden bent met EpocCam, zijn er nog een paar andere apps waarmee je je iPhone als webcam kunt gebruiken. Hiervan zijn de beste voordelen iVCam, iCam en AtHome Camera. iVCam is speciaal ontworpen voor iPhone bezitters die een Windows pc hebben, je kunt deze app dus niet gebruiken in combinatie met een Mac. Voor iCam moet je helaas betalen, wat dus toch wel een nadeel is. AtHome Camera is juist echt uniek. Behalve dat een computer op afstand de camerafeed van je iPhone kan bekijken, kan de iPhone-app ook op afstand de webcamfeed van je computer bekijken. Het ondersteunt zowel Windows als Mac.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer